Пореден ден с предупреждение за опасно горещо време - жълт

...
Пореден ден с предупреждение за опасно горещо време - жълт
Коментари Харесай

Предупреждения за валежи в областите Перник, Кюстендил и Благоевград

Пореден ден с предизвестие за рисково горещо време - жълт код в цялата страна за предстоящи температури през днешния ден следобяд сред 32° и 37°, а в областите: Перник, Кюстендил и Благоевград има предизвестие и за интензивни превалявания, гръмотевици и градушки.

Около и след обяд над западните региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър.

Утре още веднъж към и след обяд над крайните западни региони се чакат превалявания и гръмотевици, остават и изискванията за градушки. В останалата част от страната през целия ден ще е слънчево и още веднъж горещо. Максималните температури ще са без смяна - сред 32° и 37°.

Слънчев съботен ден по морето, с температури до към 30 градуса. Температурата на морската вода към този момент е 26°. Вълнението ще бъде 1-2 бала.Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток.

Над централноевропейските страни и на следващия ден ще има превалявания, до момента в който над по-голямата част от Западна Европа и на Пиренейския полуостров ще е слънчево. Главно над южната половина от Апенините, както и над западните и централните региони от Балканите ще има валежи от дъжд.

У нас в неделя и понеделник ще е слънчево и към момента горещо, само че в Западна България в следобедните часове ще превали и прегърми. Ще има условия и за градушки. От понеделник температурите ще стартират да се намаляват. През идващите дни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии ще има на повече места в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР