Пореден ден на украинската контраофанзива. Президентът обяви, че от началото

...
Пореден ден на украинската контраофанзива. Президентът обяви, че от началото
Коментари Харесай

Контранастъплението: Киев не обявява краен успех, Кремъл говори за подкрепата за Путин


Пореден ден на украинската контраатака. Президентът разгласи, че от началото на месеца са отвоювани 6000 квадратни километра. В Харковска област, от 6 септември до момента, са освободени 300 селища с общо 150 000 души население.

Почти цялата Харковска област е освободена, до границите с Русия и окупираната Луганска област. Властите в Киев и западните съдружници обаче не бързат да разгласят краен триумф.

„ Русия има обилни сили в Украйна, също по този начин оръжия и боеприпаси. Използват ги безсистемно освен против украинската войска, само че и против цивилни и против гражданската инфраструктура “, съобщи Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.

Руските сили оповестиха през днешния ден, че нанасят " масирани удари " против украинските елементи по всички фронтове. В доста от освободените градове е разрушена електропреносната инфраструктура. Въпреки моментното оттегляне, спомагателна готовност не се планува и народът има вяра на Путин, разяснява президентската администрация.

„ Руснаците поддържат президента и това се потвърждава и от настроенията и дейностите на хората. Те са обединени в оценката си за дейностите на президента “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според Киев загубите на съветската войска от началото на нашествието са близо 50 000 души. Москва не дава никакви данни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР