Поражда се ново недоволство сред служителите в затворите. Този път

...
Поражда се ново недоволство сред служителите в затворите. Този път
Коментари Харесай

Уволняват и наказват надзиратели заради протестите и Facebook коментари

Поражда се ново неодобрение измежду чиновниците в пандизите. Този път то е обвързвано с  уволнението на младши контрольор Емил Велков. Хората се оплакват и от налагането на напън върху техните сътрудници, участващи в протестните демонстрации.

" Имаме 10 индивида, които са уволнени и възобновени единствено в София. Намират се всевъзможни мотиви. Имаме към 50 индивида, осъдени за Фейсбук мнения. Повечето от сътрудниците са си обжалили наказванията и съдът ги е отменил. Пускат се и подправени вести в медиите. Скоро излезе една вест, че съм погнат от прокуратурата. Нашият офис е даден от министъра на правораздаването, според съглашение, а получих покана в петдневен период да го освободя. Установих, че даже няма ток. Днес би трябвало да върнем ключовете ", коментира ръководителят на Синдиката на чиновниците в затворите Ясен Тодоров в студиото на  " България заран ". 

По думите му най-големият проблем е смяната на режима на работа, защото са се наложили 12-часови смени, вместо 24-часови.

" Искаме си смесения режим, с който доминираха 24-часовите смени. Очакваме министърът на правораздаването да преразгледа този режим. Трябва да се прегледат и публичните поръчки, предадени на прокуратурата ", съобщи Ясен Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той показа, че има подадени няколко претенции за среща с министъра на правораздаването Атанас Славов, само че чиновниците в пандизите са се срещали единствено с отрасловия зам.-министър Емил Дечев.

На въпроса дали митингите ще продължат, Тодоров отговори, че ще изчакат седмица, след което възнамеряват нова проява.

" Очакваме среща с министъра. Днес ще бъде входирано ново искане за среща. Очакваме да упражни надзор върху Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", съобщи Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР