Поради свидетелства на очевидци, че линейката за инцидента с журналиста

...
Поради свидетелства на очевидци, че линейката за инцидента с журналиста
Коментари Харесай

„Спешна помощ“: Линейката за Милен Цветков пристигна на 5-та минута

Поради свидетелства на очевидци, че колата за спешна помощ за случая с журналиста Милен Цветков е закъсняла съдбовно, шефът на „ Бърза помощ “ доктор Георги Гелев упорства, че на 5-тата минута от приемането на сигнала екипът на незабавните медици се е отзовал, с цел да окаже помощ.

На публикуваните по-рано фрагменти от злополуката се вижда, че записващото устройство регистрира случая секунди след 18.03 минути.

„ Подаден ни е сигнал в 18.16 ч. Диктуван е в 18.19 ч. Екипът е бил на място в 18.23 ч. За 5 мин. екипът е заварил мъж по тил, на който хора са му оказвали помощ. Цветков е заварен в кома ", уточни на ексклузивен брифинг шефът на Спешна помощ-София доктор Гелев.

По думите му екипът се е движил извънредно бързо, само че не е ясно каква помощ е била оказана преди този момент на потърпевшия публицист.

„ Правили са му изкуствено дишане уста в уста. Заварен е в кома, подхванати са незабавно дейности по оказване на първа помощ, след няколко минути е вкаран в колата за спешна помощ, където са траяли да му оказват помощ. Включен е на екран, имал е единични сърдечни удари, траяли са да го обдишват, само че на процедура не са могли да му намерят вена за апликация на лекарства. След неколкократен опит за интубация – несполучлив, поради многото кръв, са тръгнали към Пирогов ", разяснява случая доктор Гелев.

За страдание гибелта на Милен Цветков настава в 18.45 ч.

„ И тъй като за следващ път се направи опит за клевети с реакциите на Спешна помощ, споделяме истината на този брифинг “, добави и представителят на Спешна помощ, кадър на БНР Катя Сунгарска. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР