Поради рекордния брой пациенти с COVID-19, запълнили интензивните отделения на

...
Поради рекордния брой пациенти с COVID-19, запълнили интензивните отделения на
Коментари Харесай

Болниците в Чехия се препълниха, прехвърлят болни в съседни страни |

Поради рекордния брой пациенти с COVID-19, запълнили интензивните отделения на лечебните заведения в Чехия, страната през днешния ден за първи път трансферира пациент в чужбина - в болница в Южна Полша, съобщи Асошиейтед прес.

68-годишна жена бе превозена до полския град Рачибуж от Усти над Орлици, в чешката Пардубицка област.

Министърът на външните работи на Чехия Томаш Петържичек заяви, че шестима пациенти от други райони ще бъдат пратени на лекуване в Германия.

Пардубицка област първа от 14-те в страната разгласи предходната седмица, че в петте нейни лечебни заведения към този момент няма места за пациенти с КОВИД-19 в тежко положение. По-късно същото сториха и здравните управляващи в Пилзенска област, а доста пациенти от обособени лечебни заведения бяха трансферирани в други елементи на Чехия.

Министърът на опазването на здравето Ян Блатни предвижда, че актуалната седмица ще бъде " най-критичната " за изпадналите в усложнения медицински заведения. По данни на управляващите 8478 заболели от КОВИД-19 са се нуждаели от болнично лекуване, от които 1789 - от интензивни грижи.
По калкулации за 22 февруари през предходните седем дни в Чехия умрелите приблизително дневно са били 1,44 на 100 хиляди поданици, до момента в който през вчерашния ден този индикатор е бил 1,88, сочи статистиката на американския университет " Джонс Хопкинс ". Това е най-високият индикатор в света, отбелязва АП.

В Чехия, с население от 10,7 милиона души, до момента са били регистрирани над 1,3 милиона случая на ковид, от които 22 147 са завършили със гибел. Понастоящем това е страната от Европейски Съюз с най-вече инфектирани на глава от популацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР