Поради пробив на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването към кварталите

...
Поради пробив на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването към кварталите
Коментари Харесай

Нова авария на парното в София, 4 квартала на студено

Поради пробив на основен топлопровод е прекратено топлоподаването към кварталите "Красно село ", "Гоце Делчев ", "Стрелбище " и към част от кв. "Борово " сред ул. "Ястребец ", ул. "Солун ", ул. "Борово " и ул. "Пирински проход ", оповестяват от "Топлофикация " на уеб страницата си.

Създадена е нужната организация за работа като са обезпечени тежки машини и аварийни елементи.

Авариралият сектор от топлопреносната мрежа беше следен след пробива при започване на месец декември и беше открита забележителна обезценка на тръбите, която е причина за нарасналата аварийност в тази част от мрежата, изясняват от сдружението.

По тази причина и с оглед да се избегнат следващи пробиви по същото трасе се постанова да бъде сменен напълно по-голям сектор от авариралия топлопровод.

Четири екипа на сдружението ще работят непрестанно до възобновяване на топлоснабдяването в границите на законово избрания 48-часов период, се показва в известието.

Последната повреда беше единствено преди броени дни - 16 декември. Тогава без парно и топла вода останаха няколко блока в квартал „ Младост” 1 и „ Младост” 2.

Третата подред повреда обратно във времето беше на 11 декември в жк "Белите брези " жк "Стрелбище " и жк "Красно село ". Спряно беше топлоподаването и към клиентите в карето сред бул.”България”, ул.”Славовица”, ул.”Луи Айер”, ул.”Хенрих Ибсен” и бул.”Гоце Делчев” в жк "Гоце Делчев ".
Топлоподаването беше прекратено за няколко дни и беше поради "скъсан " основен магистрален водопровод в региона на ул. "Нишава " и ул. "Дойран ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР