Поради ниската цена на електрическата енергия ще има прехвърляне на

...
Поради ниската цена на електрическата енергия ще има прехвърляне на
Коментари Харесай

Експерт очаква прехвърляне от топлинна енергия към електрическа

" Поради ниската цена на електрическата сила ще има прекачване на консумация от топлинна сила към електрическа. Това ще натовари електрическата система, по тази причина чакам местни проблеми, като да вземем за пример изключване на два три-блока поради претоварване ". Това съобщи енергийният специалист Антон Иванов.

Според него мораториумът не беше преценено политическо решение, неточност стъпка. " Държавата даде забележителна помощ и резултатът от това решение беше дребен. Увеличението на топлоенергията отразява фактическата стойност на цената на природния газ, без мораториума нямаше да е по-малко. Природният газ ще има мощно въздействие върху цените на топлоенергията през идващите две години, само че по-скоро ще има растеж на цените за бизнеса, за бита няма да се допусне нарастване ", предвижда Иванов.

По думите му втечненият газ от Съединени американски щати е спешен вид, което не взема решение ценовия баланс за идната зима. " Трябва ни и дълготраен различен контракт. Една от значимите други възможности е азерският газ през интерконектора в Гърция. Втечненият газ е друга допустима опция, не става дума за огромни количества. Логистиката не е сложна, изключително в случай че имаме 1/3 обезпечена от Азербайджан ", безапелационен е специалистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР