Поради натрупалия през изминалата нощ сняг е затруднено движението на

...
Поради натрупалия през изминалата нощ сняг е затруднено движението на
Коментари Харесай

Движението по столичните улици е затруднено

Поради натрупалия през миналата нощ сняг е затруднено придвижването на колите по улиците на София и напредването на пешеходците. Започна разчистване на спирките на градския превоз и тротоарите по огромните булеварди.

Снегопочистването е траяло през цялата нощ, само че изобилните превалявания и навявания непрестанно натрупват снежна маса. Очаква се преваляванията да продължат и денем и по тази причина работата на почистващите машини също ще продължи.

Извършват се обработки със смеси против замръзване в 24-те региона на Столична община. Общо 182 машини, профилирана техника, са на терен и разпръскват смеси против замръзване и избутване на снежна маса. Обработват се всички трасета, по които се движи градския превоз, съществени улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на Околовръстен път. Поради усложнената конюнктура планинските пътища към Витоша - " Драгалевци - Алеко " и " Бояна - Златни мостове " ще бъдат затворени за придвижване.

Столична община прикани жителите, на които не им се постанова да пътуват, да не употребяват персоналните си коли. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за придвижване при зимни условия коли.

Ограничено e придвижването на товарни коли над 12 тона от км 5 до км 10 в посока Перник на автомагистрала " Люлин " заради изобилен снеговалеж, мощен вятър и навявания, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР