Потресаващи неща за ситуацията в БСП разказа в тв ефира

...
Потресаващи неща за ситуацията в БСП разказа в тв ефира
Коментари Харесай

Калоян Методиев с потресаващ разказ за БСП: Преврат, мутри, агресия, силов натиск, реваншизъм...

Потресаващи неща за обстановката в Българска социалистическа партия описа в тв ефира Калоян Методиев, който беше изключен от групата и се закле като самостоятелен депутатат в 50-ото Народно заседание.

 

Преврат, мутри, експанзия, силов напън, реваншизъм - това е атмосферата в управлението на столетницата, обрисувана с детайлности от Методиев пред bTV.

 

Той е безапелационен, че превратът в Българска социалистическа партия е бил квалифициран от няколко месеца. Румен Радев е заложил няколко групи в Българска социалистическа партия и желае да взема партията. 

 

Методиев изясни, че гласуването на съвещанието на парламентарната група на Българска социалистическа партия, когато бе изключен от групата, е минало с напън, експанзия и мутренски похвати против него.

 

" Новото управление нахълта реваншистки - Атанас Зафиров с още няколко индивида антураж и не можаха да кажат с какви мотив ме изключват. Няма документ със лист дали въобще е имало кворум, съдружно решение, Национален съвет. Нека има скрито гласоподаване, с цел да лъснат зависимостите ", посочи Методиев.

Той уточни още, че депутатите от Българска социалистическа партия дали своят вот под напън за отстраняването му от групата.

" Други ветрове духат в Българска социалистическа партия, обладани от експанзия и реваншизъм ", безапелационен бе Калоян Методиев.

Калоян Методиев означи като неистина, че Корнелия Нинова е нарушила правилник на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия по тази причина от кой МИР да бъде народен представител. Иначе самата Нинова му предложила второто място в листата за 25-ти МИР София.

 

" Моята преданост остава към Корнелия Нинова и към депутатите към нея - Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов.

 

" Корнелия Нинова пристигна със закони, с правилник, с документи от Централната изборна комисия (ЦИК), с цел да се състои някакъв естествен диалог. Това не се случи, тъй като така нареченото ново управление безусловно нахълта, реваншистки настроени.

 

За самото съвещание Методиев описа: Гуцанов, Атанас Зафиров и няколко индивида още антураж... И не можаха да кажат с какви причини желаят да бъда изключен - за това, че съм умъртвил човек ли, че съм откраднал ли... с какъв мотив?!

 

Няма съдружно решение, няма нищо. Стига се до гласоподаване.

Не се знае по какъв начин - скрито ли ще е, очевидно ли ще е. В последна сметка стартира гласуването - 9 на 10 гласа.

 

" И какво се случвава, споделя нагледно Методиев като става от стола си в студиото, заобикала масата и стига до водещата Мария Цънцарова, с цел да изясни образно какво е станало на съвещанието на ПГ на Българска социалистическа партия - Гуцанов става, обикаля цялата зала за 1 минута, доближава до депутатката от Шумен, споделя й да си вдигне ръката, все едно гласоподава. Тя е професор по национални танци - Катя Кайрякова. Поканете я - тя гласоподава под напън! 

Не е имало подобен случай в историята - народен представител да бъде изключен преди да се е заклел. 

Това е съвещание на парламентарна група, което трябваше да се организира по правилник. Нинова на няколко пъти им сподели - апелирам, запазете си достолепието!

Пред асансьорите бяха домъкнали едни татуирани, мускулести мъже – все едно бяхме в мутренско заседание. Изключително съм омерзен от случилото се!

Обладани от експанзия, от реваншизъм, доста ниско равнище, неподготвени ", свали маските в Българска социалистическа партия Методиев в утринния блок на bTV. 

 

И продължи още по-детайлно: 

 

" Вигенин пък пищи като жена... " Ще ме изпревари Цветелина, вземи ограничения! ". Всички тези хора безусловно се молеха пред очите ми с хората - да се снимат по време на акцията, питайте ги.

Тази група стартира с нарушавания - на закони, на ЦИК, на правила... Това не са хора с чест, с достолепие!

 

Всичко е било квалифицирано месеци преди този момент. 

 

„ Имало е строен проект да се срине на изборите Българска социалистическа партия, с цел да я вземат, тъй като не могат да я бутнат през известния избор. Защото хората я харесват. Ние сме били на заседание и в „ Надежда “. Освиркаха си управленията там, които са конфигурирани там “, сподели още той.

 

 

Методиев не стигна дотук. Под словестните му удари попаднаха и Калоян Паргов, и Ваня Григорова:

 

„ Страх ги е от мен и ме ненавиждат – не за друго, а тъй като задавам въпроси. Откъде бяха парите на Ваня Григорова за предизборната акция в София? Кой ги даде? Този въпрос ги взриви.

 

Питам ги по какъв начин може общинският консултант Калоян Паргов с 1000 лв. заплата да кара финален модел автомобил Ауди и Мазерати и да има водач?

 

Как Кирил Добрев има всички поръчки в страната на кметове на ГЕРБ, приказваме за милиони литри гориво. Откъде? Как всички прокуратури и съдилища в страната се зареждат единствено от Кирил Добрев?

 

Методиев предизвести, че занапред ще приказва за това, което е видял в Българска социалистическа партия.

 

" Бизнес крилото явно си мисли, че ще ми затвори устата, като ме отдалечат от групата. Мисля, че ми направиха услуга, тъй като аз няма по какъв начин да приема такива хора за престижи.

 

Питах ги - аз ли съм нарушител, аз ли съм извеждан с белезници във Варна, аз ли съм сикаджия, висаджия, с цел да ме гоните?!, сподели той визирайки очевидно Борислав Гуцанов. В последна сметка се стигна до решение - силово - само че нещата няма да свършат дотук!

 

Корнелия Нинова ми предложи второто място в листата на 25-ти МИР.

Оставам предан към Корнелия Нинова. Сега съм доста по-свободен, тъй като не съм привързан с партия или с група. Това, че съм самичък не ме прави по-слаб. Винаги съм се бил с химикалката и с истината.

 

Тези, които ме опазиха блестящо, не са купени и не се продадоха, желая да им благодаря в ефир. Свиленски, Ченчев, Генади Събков, Христо Проданов - старите депутати, морални, съществени.

Останалите, новоизбраните, са с потресаващо ниско интелектуално равнище! ",поясни Методиев.

 

Групата, която взе властта, са некомпетентни, аморални ", подчерта той.

Калоян Методиев отсече още, че Кирил Добрев и Георги Гергов са основателите на " Продължаваме промяната ".

 

„ Момчетата пристигнаха от на никое място. Кой мислите, че им прави комисии, структури, регистрации? Това е комплицирана организация. Казвам го въз основата на безспорни обстоятелства, диалози и назначения “, сподели той.

 

Методиев добави, че част от депутатите от парламентарната група на Българска социалистическа партия са подготвени да поддържат втория мандат за сформиране на държавно управление с Движение за права и свободи.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР