Поръчката за изграждане на електронна система за таксуване в градския

...
Поръчката за изграждане на електронна система за таксуване в градския
Коментари Харесай

Поръчката за електронно таксуване в градския транспорт на София тръгна отново

Поръчката за създаване на електронна система за таксуване в градския превоз на София ще бъде обновена. Тя беше оповестена в края на юли и спряна на 21 август поради искане да се наложи мярка " краткотрайно прекъсване " поради постъпили тъжби по документите.

Върховният административен съд обаче е отхвърлил дефинитивно настояването за прекъсване на процедурата за 88 млн. лв. и набирането на предложения може да продължи.

Очаква се то да завърши до 20 ноември.

Искане за краткотрайно прекъсване на процедурата имаха и четирите компании, които апелират оповестяването на поръчката - " Глобал програмен продукт солюшънс ", " Юником сървисиз ", " Бърнърс енд Зимар ", " Аосиа България ". Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила жалбите им по поръчката, само че към момента няма изговаряне на Върховния административен съд по тях, демонстрира информация в системата на съда.

Системата за електронно таксуване би трябвало да бъде въведена във всички 1300 транспортни средства на градския превоз. Предвижда се с изключение на с карти, таксуването да става и с безконтактни дебитни или кредитни карти, като системата автоматизирано пресмята коя ще е най-изгодната цена за пасажера съгласно това какъв брой постоянно пътува. Ако употребява градски превоз рядко, ще бъде таксуван по цената на един постоянен билет. Ако пък се вози по-често, ще му се начислява цена като за едномесечна карта да вземем за пример.

Освен системата за таксуване, спечелилият в поръчката ще би трябвало да направи и видеонаблюдение в градския превоз.

Предвид огромната сума и дълготрайния контракт за създаване и поддръжка - 10 години, се чака и идващите стадии на поръчката да бъдат обжалвани. Това в допълнение ще забави въвеждането на новия метод на заплащане, за който се приказва от години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР