Поръчка на стойност 48 млн. лв. без ДДС получи Националният

...
Поръчка на стойност 48 млн. лв. без ДДС получи Националният
Коментари Харесай

Националният археологически институт ще работи за милиони с Булгартрансгаз

Поръчка на стойност 48 млн. лева без Данък добавена стойност получи Националният археологически институт с музей към Българска академия на науките. Рамковото съглашение с „ Булгартрансгаз “ ЕАД е за осъществяване на избавителни теренни археологически изследвания за градежи към системата за транспорт на природен газ.
Договорът е със период от четири години и е по отношение на обновената стратегия за вложения и поддръжка на сдружението 2018-2020 година.
При разширението и поддържането на националната газопреносна мрежа и тази за директен транспорт компанията разпорежда разнообразни строителни действия, свързани с замяна и ремонт на газопроводи и площадкови обекти, както и с създаване на нови. За да осъществя градежите, е належащо да се извършат действия за запазване на културното археологическо завещание.
По подписаното раково съглашение ще се разпореждат обособени поръчки с обособени контракти за осъществяване на избавителни теренни археологически изследвания, в това число търсене на археологически обекти, осъществяване на избавителни археологически разкопки, основаване на теренна документи и наблюдаване.
Няколко са обектите, включени в програмата на „ Булгартрансгаз “: метафоричен газопровод с АГРС до Банско и Разлог, до Панагюрище и Пирдоп; замяна в сектора Оценка за съвместимост „ Беглеж “ – КВ „ Дерманци “ – КВ „ Батулци “ – КВ „ Калугерово; Реконструкция на отклоняване „ Враца 1 “ с замяна на сектори и създаване на приемна камера при ПГХ „ Чирен “ посредством изместване на съществуващата камера при ГРС „ Враца “; увеличение потенциала на газопроводно отклоняване „ Търговище “; главен ремонт с замяна на сектор от преносния газопровод в сектора Конституционен съд „ Вълчи дол “ – КВ „ Преселка “; уголемение на газопреносната мрежа в сектора от българо-турската граница до компресорна станция „ Странджа “; рационализация на Конституционен съд „ Ихтиман “, Конституционен съд „ Лозенец “ и уголемение на инфраструктурата редом на северния магистрален газопровод до българо-сръбската граница.
Националният археологически институт с музей е бил единственият претендент да извърши дейностите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР