Популярният турски всекидневник Миллиет пише, че хиляди турски граждани ще

...
Популярният турски всекидневник Миллиет пише, че хиляди турски граждани ще
Коментари Харесай

Хиляди турски туристи избират Банко за ски

Популярният турски ежедневник " Миллиет " написа, че хиляди турски жители ще посетят през този сезон зимния ски курорт Банско. Очакванията са за 10 на 100 повече визити на турските туристи през зимния сезон 2019-2020 спрямо предходния.

В публикация, озаглавена " 20 хиляди турци на ски у комшиите ", се показва, че Банско е един от най-посещаваните от турските жители български курорти за зимна отмора и туризъм. Посочват се редица аргументи за това - удобни хотели, писти, чиято обща дължина надвишава 75 км, уреди, развлечения, спа, естествени дадености и цени, които съгласно създателя са " 4- 5 пъти по-евтини от сходните ски курорти във Франция и Западна Европа ".

Авторът се базира на класацията на Post Office Travel Money, съгласно която най-евтините ски курорти на Европа са Банско и Пампорово.

" През предходната година 20 хиляди турски жители са прекарали зимната си почивка в Банско. А тази година чакаме с 10 на 100 повече ", показва за " Миллиет " президентът на туристическата компания Кошукавак туризъм Рифат Якупоглу. По думите му наред със ски туризма в последните години се е засилил ползата на турските туристи към кулинарните и културни туристически дестинации в България.

В същата публикация създателят цитира генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, който показва, че турските вложения в България са главно в туризма и съпътстващата автомобилна промишленост.

" До момента са направени обилни турски вложения в България. Например инвестицията на Шишеджам е към 800 млн. $. Тези позитивни развития в търговията и стопанската система се трансфораха в основа за по-доброто опознаване сред двата народа и за унищожаване на предубежденията ", споделя турският посланик.

" Миллиет " оповестява също, че Националният авиопревозвач на Турция " Търкиш еърлайнс " реализира седмично 21 полета от Истанбул за София.

" Зимният ски сезон 2019-2020 в Банско бе тържествено открит. С кола от София до курорта се стига за два часа, а от Истанбул дистанцията е 527 км ", показва турският вестник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР