Популярният журналист и голям привърженик на ЦСКА - Георги Атанасов,

...
Популярният журналист и голям привърженик на ЦСКА - Георги Атанасов,
Коментари Харесай

Отворено писмо на Георги Атанасов до червената общност

Популярният публицист и огромен последовател на ЦСКА - Георги Атанасов, се свърза с редакцията на ТОПСПОРТ с молба да публикуваме негово писмо до " алената " общественост.

Ето го (без редакторска намеса):

" Отворено писмо на ГЕОРГИ АТАНАСОВ до алената общественост

ЗА ДА СИ СПЕСТИМ БОЛКАТА...

Уважаеми съидейници, познаваме се добре и затова си разрешавам да се обърна към вас като едно многолико семейство, обвързвано с обща история, традиция, обич, горделивост и болежка. Посветих четири десетилетия от живота си на алената идея в ролята на публицист, журналист и държавник, назоваващ нещата с същинските им имена, каквото и да ми коства това в персонален проект. Ето за какво не мога да мълча, когато Съдбата на нашия единствен и безконечен ЦСКА още веднъж е сложена на карта. И то сякаш от " свои "...

Предполагам, че мнозина като мен са изгубили съня си, откакто в понеделник късно вечерта се появи информацията за отдръпването на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Моите почетения за приноса на господин Инджов, само че оттук насетне ще подчертавам върху фигурата на господин Ганчев, защото към този момент повече от пет години точно той се отъждествява с ЦСКА, като една от най-ярките персони в българския футбол и спорт повече от четвърт век . А повода за изненадващата колизия късно бе една обява на някаква секта " червени " последователи, обвиняващи " Господина ", представете си сходно послание към национален човек като Гришата, за продажбата на Али Соу и изобщо за цялостната му политика на " Армията ".
 Снимка 354695
Източник:

В ученическото съчинение на въпросните " деятели " бяха включени дитирамби по адрес на... Христо Крушарски, а в стила и тона се усещаше въздействието на Феодала от Делиормана и на подизпълнителя на Васил Божков от ФК " Еничар ", именуван в последно време " предпазен очевидец против... Черепа ". Та, ето от кое място пристигна " приятелският огън " в армейския гръб при започване на втория стадий от шампионата. В безсилната си завист враговете имат навика да ме назовават " конспиратор ", само че животът неведнъж потвърди верността на " тайните теории ". Ето за какво не се колебая, че незаконното действие против ЦСКА, осъществено от името на някаква секта от бранш " Г ", е проведено и подтиквано извън . Дано не става въпрос за същите " запалянковци ", които не толкоз от дълго време бяха на посещаване при един хазартен аферист, завлякъл данъкоплатците с повече от 300 милиона лв.?! По образеца на своя необут от проведената незаконна група, изпратена от Властта да налива милиони в Подуяне. По признанието на самия дезертьор от правораздаването...

А в този момент да се върнем на митичния стадион в Парка на свободата и да си разбираем кой кой е и защо се бори. Ще стартира с това, че реакцията на Гриша Ганчев е човешка и естествена , защото парадокса и нахалството на обвиняванията против него във връзка прехвърлянето на Али Соу надвишиха търпимите граници. Защото в тази ситуация си имаме работа не с рецензия, плурализъм или народна власт, а с транспарантна, дестабилизираща интрига против ЦСКА и алената общественост. Точно, когато на " Армията " започнаха да се обрисуват контурите на добре структурирания, работещ и печелещ европейски клуб. Очевидно задачата е тъкмо това, а точно - да се препънат 31-кратните първенци още в началния стадий на своето възобновление. Ясно кой има интерес от сходен скрит план.

Уважаеми съидейници, вие чудесно познавате личностите и събитията към обичания тим и по тази причина в най-едри линии ще се постарая да извлека някои изводи, произлизащи от фактологията през последните пет години и нещо, откогато Гриша Ганчев се зае с ЦСКА през трагичното лято на 2015-та.

Първо - от този момент до момента Гришата извърши АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ АНГАЖИМЕНТИ , поети пред алената общественост. Съхрани клуба, стадиона, Историята и публиката, върна тима в елита и на интернационалната сцена, като в същото време реанимира най-престижната футболна марка на България, приета и продаваща в Европа.

Второ - дружно със своя сътрудник заплати над 8 млн. лв. за емблемата и активите на банкрутиралото АД на Лупи и пернишките " отпадъци ". Направи го не поради юридическите формалности, с които и без които ЦСКА си е ЦСКА един път и вечно, а го стори поради морала, достолепието и самочувствието на алената общественост. А най-важното е, че по този метод бяха пресечени мръсните опити за оборване на историческата достоверност и еднаквост на 31-кратните първенци, препотвърдена от ФИФА, УЕФА, КАС и противниците у нас и в Европа.

Трето - завоюва търга за историческата база на ЦСКА и стартира съответни стъпки за модернизиране на " Армията ", като в същото време трансформира Панчарево в същински оазис за подготовка на тима. Няма подозрение, че в случай че страната не бе мащеха за ЦСКА, до момента към този момент би почнала и строителната акция за новия стадион.

Четвърто - откакто завоюва най-сладката купа от " В " група пред 35 000 фенове на националния стадион, Гришата поредно построи тим, който след завръщането си от изгнанието по села и паланки стремително се трансформира в първи конкурент на феодалния план от Делиормана, ползващ се с неправдоподобни
бонуси, аванти и привилегии, предоставяни от БФС, съдийските свирки, Сателитната система със свалени гащи, огромна част от медиите и не на последно място - от Властта в страната, затварящи си очите за гигантската спекулация към приватизацията на БМФ. И освен...

Пето - с помощта на умелата трансферна политика на Гриша Ганчев, потвърдена неведнъж в годините, в ЦСКА бяха привлечени редица футболисти като Каранга, Тиаго Родригес, Али Соу, Юга, Санкаре, Пинто, Симао, Албентоса, Мазику, Матей, Вион, Пеняранда, Синклер ..., надхвърлящи стандартите на българския футбол. Да не приказваме за фамозния холандец Върнън Анита, прочут на целия свят от " Аякс " и " Нюкасъл ", който за жалост си потегли прибързано заради Пандемията.

Шесто - Гриша Ганчев последователно наложи само вероятния модел за битие и разцвет на един естествен, професионален футболен клуб в страна като България. Тоест, развиване на личната школа за произвеждане на гении като Антов и Смоленски паралелно с привличането на свободни или евтини играчи от чужбина, които дават принос на терена и носят добавена стойност при евентуална продажба. Именно с помощта на тази технология ЦСКА последователно стартира да се трансформира, в случай че не в печеливш, то в печелещ клуб. В " Топспорт " оня ден пресметнаха, че единствено от прехвърляния в касата са влезнали към 38 млн. лв.. А като прибавим приходите от присъединяване в Европа активът нараства на 50 милиона! Ето това е съответната футболна стопанска система! Не инцидентно използвах прилагателното " естествен " за клуба, защото противоположното го виждаме в Делиормана, откакто толкоз години му се бяхме нагледали край Сухата река...

Припомням познатата хроника от миналите пет години, тъй като паметта и честността явно са дефицитна стока за създателите на гадната провокация против Гриша Ганчев и алената общественост . И да им обясня за купите, купите и продажбите. Впрочем, картината е ясна, но нечистите съвести се нуждаят от разтърсване за просветление. Ако изобщо е допустимо при еничари, изменили на вярата.

Първо - Гриша Ганчев предплатено влага големи средства за спасението и възраждането на ЦСКА , като се стартира от първите селекции след завръщането в елита, реновирането въз основата в Панчарево, школата, 8-те милиона за емблемата и активите, покриването на исковете по правосъдни каузи, наследени от предходните притежатели и така нататък Да не не помни и милиона, регистриран като наем всяка година на Министерството на спорта?! Тоест, не може да става въпрос за никаква самоцелна комерсиализация на марката, защото сериозните приходи от прехвърлянията на Каранга, Мауридес, Недялков, Десподов, а в този момент и на Соу, пристигнаха по-късно. Впрочем, без никакви гаранции, само че все пак Гришата извади 4-те милиона евро от имагинерния по това време трансфер на Али Соу още през есента на 2018-та...

Второ - ЦСКА е единственият състезателен индивид в България, който заплаща на страната за историческия си дом?! Всеки знае за какво. Армейският клуб не е получил " безсрочно и безплатно " стадиона на Министерство на вътрешните работи в Подуяне след незаконен акт на корист със служебно състояние, осъществен от някогашния длъжностен министър председател Софиянски. Да не приказваме за ощетяването на данъкоплатците с милиони за битовите и комуналните разноски на сините обединения на " Герена " и на басейн " Спартак ". Какво да се прави - безконечното Тире на Държавна сигурност, наречено " Левски-Спартак "?!

ЦСКА не е сурвакан с 6-7 млн. лв. бюджетни пари на сезон като държавния ФК " Берое ", изискан от фактурите на потребителите на ток. На алените не се подаряват почти същите пари, като да речем за естрада " Моци ". Няма по какъв начин над " Армията " да се излее и избирателен дъжд от десетки милиони по сходство на това, което се случва в Пловдив и под дърво и камък из страната.

ЦСКА се устоя единствено от своя професионален оборот и по тази причина хленчовете към тази или онази продажба са или дебилни, или злонамерени . Особено в интервал на тежка икономическа рецесия, провокирана от Пандемията. И още - Гришата е задоволително умен управител, с цел да направи по този начин, че на мястото на Али Соу незабавно да влезе не по-малко първокласен нападател като Кайседо. За да се завърти към този момент одобрената технология - един си отива откакто е дал доста на тима, като в същото време носи свежи финанси, освобождавайки терен за идващия по веригата на печелившата футболна стопанска система. Между другото, дали " загрижените " юди си спомнят, че същият Соу, евентуално псуван от самите тях допреди няколко месеца, получи късмет откакто Каранга освободи периметъра?

Така се прави! Другото е... 58 млн. лв. финт на данъкоплатците посредством БМФ, налог " Власт " от 25 млн. за " Герена " против... 700 млн. плюс за Черепа и Ко и минус за хазната. И безконечният двоен стандарт - ЦСКА бе изпратен на изгнание във " В " група за по-малък финансов грях спрямо тима на всички управляващи, касти и мафии от Подуяне , който към този момент цяла година е спасяван от цялата публична и подмолна страна. Има ли смисъл да не преставам?

Трето, най-важно - до момента в който не се промени генерално конюнктурата в БФС и страната ЦСКА няма да бъде позволен до купата и това го знаят всички мислещи хора. Най-прясното доказателство е закононарушението против здравето на футболистите и треньорите, осъществено оня ден в " Овча купел ". Защо ли? Ами, тъй като касабовци, поповци, кучевци и Ко са подготвени да позволен " инцидентна гибел " като на момчето, починало от ток в столицата, единствено и единствено да обслужат Монопола на Феодала. Когато му пристигна времето ще си спомнят и за безконечния ангажимент към поделението на Държавна сигурност в Подуяне. Та, споделят " загрижените " - Гришата абдикирал от купата?! От коя купа? От тази, поради която през вчерашния ден вратарят на " Етър " бе изпъден в 20-тата минута?! Очевидно Петата колона на Гелосания и Свидетеля счита за обикновено ЦСКА да се лиши от трансферни доходи по време на стопански колапс в целия сват, до момента в който чака десетата, поредна, служебна на Проекта и " върха " на 40-годишния мераклия Камбуров?!

Позволих си да ви лишава повече време, тъй като нещата в действителност са съществени . Отново на карта е сложено оцеляването на ЦСКА, поради което хиляди българи от разнообразни генерации у нас и по света претърпяха кошмарни месеци напролет и лятото на 2015 година, когато заговорът против великия армейски клуб, почнал с отнемането на лиценза за ШЛ през 2008 година, доби приключен тип. Спомняте си по какъв начин се задушавахме от болежка и яд, когато еничарите, комплексарите, завистниците и злобарите се чудеха по какъв начин да фалшифицират Историята, да поругават полезностите и да погребват ЦСКА. Предполагам, не сте не запомнили по какъв начин млади и остарели бяха подготвени с телата и душите си да защитят своя единствен и неразделен тим напролет на 2017-та, когато гьоновци и газдовци дойдоха с тежка полицейска защита на търга за емблемата, финансирани от Делиормана?! За да стигнем до сълзите на благополучие и облекчение година и половина по-късно, когато Гришата постави точка на драмата, като заплати 8-те милиона в името на нашето достолепие...

Този път обаче няма да се откри още един Гриша Ганчев. Ето за какво приканвам цялата алена общественост у нас и по света да се вдигне като един голям обществен и честен колектив и да засвидетелства цялостната си поддръжка за индивида, който две десетилетия праволинейно ходя към обичания си клуб . И в последна сметка го върна към живота. Това аз персонално в никакъв случай няма да не помни. Сигурен съм, че и вие. Време за изчакване няма! Съвременните обществени мрежи и средства за връзка дават опция да се реагира незабавно. Покажете отношението си към Гриша Ганчев, като в същото време размажете с пренебрежение новоизлюпените еничари. За да си спестим болката, която този път ще бъде смъртоносна...

А с цел да помогнем съответно на клуба и да покажем, че сме освен фенове, само че и участници в Съдбата на ЦСКА - приканвам организациите на последователите да разгласят още през днешния ден или на следващия ден специфична набирателна или каквато би трябвало сметка за финансова поддръжка . За школата или за заплащането на исковете на всякакви търговски пасажери, довлечени на " Армията " от предходните притежатели. Така се прави в сложни моменти...

Завинаги един от вас - Георги Атанасов ".
 Ганчев оставя ЦСКА без задължения, акциите ще бъдат на
Ганчев оставя ЦСКА без задължения, акциите ще бъдат на " Армията " - чакат се искащи да ги получат

Кой ще ги вземе?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР