Популярната американска актриса и специален посланик на Върховния комисариат на

...
Популярната американска актриса и специален посланик на Върховния комисариат на
Коментари Харесай

Анджелина Джоли с дебют в Instagram: Истории от Афганистан

Популярната американска актриса и специфичен дипломат на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците Анджелина Джоли се записва в обществената мрежа Instagram, с цел да споделя за протичащото се в Афганистан.



" Сега народът на Афганистан губи опцията да поддържа връзка в обществените мрежи и да показва свободно мнението си. Затова в Instagram ще споделям техните истории и гласовете на хората по целия свят, които се борят за съществени човешки права ", написа Джоли в първата си и единствена до момента обява в страницата.

В нея тя показа и писмо на афганистанско момиче, което споделя за измененията в публичния живот след идването на власт на радикалното придвижване " Талибан ". Момичето написа, че преди дамите са имали опция намерено да отстояват правата си, да работят и да учат, написа Vesti.bg. Сега в обществото царува боязън, въпреки някои хора да считат, че талибаните са се трансформирали.

" Смятаме, че правата ни се нарушават ", написа момичето на британски език.

Страницата на Джоли към този момент има пет милиона почитатели.

На 15 август бойци на радикалното придвижване влязоха без пердах в столицата Кабул и за няколко часа откриха надзор над столицата на Афганистан.

Афганистанци проведоха протестно шествие в София
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР