Популацията на императорските пингвини може да намалее наполовина през следващите

...
Популацията на императорските пингвини може да намалее наполовина през следващите
Коментари Харесай

Учени настояват за по-голяма защита за императорските пингвини

Популацията на императорските пингвини може да намалее на половина през идващите 80 години, в случай че топенето на леда в Антарктида продължи със сегашните темпове, предизвестиха учени, представени от в. "Дейли мейл ".

Императорските пингвини евентуално са единственият тип, за който учените могат да потвърдят броя им въз основа на сателитни данни и наблюдения от въздуха - към 600 000. Но Британският антарктически институт оповести, че минимум 300 000 екземпляра от типа ще умрат, в случай че сегашните темпове на повишаване на температурите се запазят. Причината за това е, че морският лед, от който се нуждаят, с цел да се развъждат, може да се стопи в резултат на покачването на температурите.

Международен екип от учени анализирал резултатите от над 150 изследвания с императорски пингвини. Заключенията са, че популацията им ще намалее с над 50 % през този век. Тези птици се нуждаят от морски лед, когато мътят яйцата си и отглеждат дребните си. Императорските пингвини се нуждаят също от морски лед през интервала, когато сменят перата си.

Макар императорските пингвини да са минали през интервали на стопляне и изстудяване по време на еволюцията си, сегашните равнища на стопляне са невиждани, означиха учените.

Резултатите от проучването са оповестени в Biological Conservation.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР