Поправките са свързани със структурни промени за разделяне на Министерството

...
Поправките са свързани със структурни промени за разделяне на Министерството
Коментари Харесай

ББР минава под шапката на Министерство на иновациите и растежа

Поправките са свързани със структурни промени за делене на Министерството на стопанската система на две обособени ведомства. От ГЕРБ укориха ръководещите, че измененията не са минали през публично разискване, а те пък обясниха, че това не е належащо, защото поправките са механически. След дълги разногласия какво е било ръководството на вложенията през последните години, измененията бяха признати на първо четене.

Опозицията изиска прегласуване, което демонстрира че няма кворум. Това накара ръководителя на Народното събрание Никола Мирчев да даде къса отмора. След нея беше поискано трето гласоподаване.

Според ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче такова не може да има, откакто даден законопроект е гласуван два пъти. Опозицията предложи да прекратят разглеждането на точката, само че за болшинството второто гласоподаване е било недействително. След следващата отмора поправките в Закона за поощряване на вложенията въпреки всичко бяха гласувани още веднъж и бяха признати.

Промените плануват Българската банка за развиване и Агенцията за вложения да преминат към Министерството на нововъведенията и растежа
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР