Попълних заявленията на трудно подвижните ми съседи в блока, които

...
Попълних заявленията на трудно подвижните ми съседи в блока, които
Коментари Харесай

Проблем преди вота за избирателите с трайни увреждания



„ Попълних заявките на мъчно преносимите ми съседи в блока, които желаят, само че какво беше учудването ми, когато служителката от районната община ми изясни, че не може да ги одобри, тъй като към заявките няма приложени копията на документите им от ТЕЛК и НЕЛК “. Това каза в „ Преди всички “ Златко Гулеков, артист и режисьор от Бургас. 
, в който гласоподавателите с трайни увреждания, искащи да гласоподават с преносима изборна кутия, могат да подават заявление за гласоподаване на парламентарните избори.

„ Но това са документи, които представяш пред съответните здравни и обществени служи, с цел да получаваш спомагателни средства. Това не е документ, с който ти получаваш ценз да имаш право на глас или не. Правото на глас е всеобщо право по Конституция... Служителката не ми даде писмен отвод, тъй като не ги е входирала “. 

Гулеков се обърнал към Регионалната избирателна комисия за обяснение на въпроса и оттова му пояснили, че решението е тези хора да дават епикризи, щом нямат другите документи

„ Попитах по кое време, тъй като към този момент е последният период. Аз не си представях по какъв начин това ще стане, още повече че ми беше препоръчано това да стане онлайн, аз не знам тези възрастни хора по какъв начин ще се оправят с тази обстановка . И за какво администрацията не е помислила за сходни случаи? Според мен това се прави, с цел да не могат тези хора, които не съумяват сами да си подадат заявките, да гласоподават “. 

Интервюто със Златко Гулеков можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР