Понятието мутри използвам в най-широк смисъл, включително лица на високи

...
Понятието мутри използвам в най-широк смисъл, включително лица на високи
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Мутри участват в обществените поръчки

" Понятието " мутри " употребявам в най-широк смисъл, в това число лица на високи позиции, които си разрешават противозаконни дейности. Мутрите са разнообразни от тези, които познавахме 90-те години. Не се изявяват толкоз обществено и очевидно, само че са забъркани в публични поръчки ", това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

" В момента има цялостен синхрон сред институциите, което ме кара да бъда оптимист. Радостно е, че започнахме взаимна работа с прокуратурата по не малко производства. Прокуратурата беше изолирана по работата върху тежките закононарушения, които отиваха в профилираната прокуратура ", сподели още той. 

Според министър Демерджиев премахването на профилираната прокуратура е било добра концепция.

" Мигрантският напън е повече, само че аргументите са напълно справедливи. Турция е подложена на голям напън по границите с Афганистан и Сирия, по тази причина се ускорява и напрежението по нашата граница. Проблемът е, че турската страна е концентрирала всичките си сили по своите граници. Не е имало подобен напън до момента ", разяснява министърът тематиката с мигрантите. 

" След като анализирахме аргументите, стигнахме до изводите, че би трябвало доста интензивно да се работи с тъй наречените каналджии. В момента тече следствие, разплели сме много от структурите. Установихме, че тези дейности се случват благодарение на гранични служители на реда. За да покажем всичко това би трябвало да съберем още доказателства ", сподели той по въпроса с незаконния трафик на мигранти и информацията, че има забъркани служители на реда. 

" Корумпираните гранични служители на реда си затварят очите и пропущат избрани коридори, по които да влязат бежанците. Разбира се, те получават и пари за това нещо. Ще бъдем безусловно безкомпромисни към тези чиновници, тъй като те заплашват живота на сътрудниците си и националната ни сигурност ", съобщи Демерджиев пред Би Ти Ви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР