„Понятието ГЕРБ все повече и повече се изчерпва и спира

...
„Понятието ГЕРБ все повече и повече се изчерпва и спира
Коментари Харесай

Христо Проданов: Искаме контрол на средствата и ясни мерки за излизане от кризата


„ Понятието ГЕРБ от ден на ден и повече се изчерпва и стопира да съществува. Съществува Бойко Борисов и организация, която е ръководена, мачкана и по всевъзможен метод ръководена от него. Този акт на депутатите от ГЕРБ да не се явят в пленарна зала и да бойкотират съвещанието на Народното събрание е по заповед на Бойко Борисов. Те почтително се подчиняват на неговата воля “. Това сподели Христо Проданов, зам.-председател на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “, пред БСТВ.

„ Бойко Борисов се скри от Народното събрание. Той не обича да дава отговор на неуместни въпроси, а да ръководи посредством брифинги. Това беше главното, което ни накара да свикаме съвещание на Народно събрание – да зададем въпросите, които интересуват българското общество, тъй като от ден дневно обстановката става все по-тежка. Правителството прави неточност след неточност. Приема се сутринта едно решение, вечерта се анулира. Примери доста – решенията за маските, за пазарите. Взети по този метод решения- нанасят и доста финансови загуби на засегнатите “, сподели още той.

Христо Проданов очерта настояванията на опозицията – надзор и доклад на финансовите средства и ясни ограничения за последователно и безвредно излизане от рецесията.„ Трябва да се знае по какъв метод ще се харчат средствата, които бяха гласувани-до 10 милиарда държавен дълг. По простата причина, че тези средства няма да ги връща Борисов, само че ще ги връщаме всички ние и децата ни “, добави социалистът. Според него е необходим график от действия за последователно излизане от изключителната обстановката – по този начин, както вършат всички европейски държавни управления. „ Българското общество – бизнесът и жителите, желаят да знаят какво ги чака. В момента ние не знаем това, а единственото, което се случва е втълпяване на боязън и разделяне на обществото – на софиянци против останалите, пенсионери против работещи – разделяй и владей “, изясни Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР