Понякога в живота се изправяме пред трудни ситуации, за чието

...
Понякога в живота се изправяме пред трудни ситуации, за чието
Коментари Харесай

Психологически трикове, които трябва да започнете да използвате веднага!

Понякога в живота се изправяме пред сложни обстановки, за чието разрешаване ни се ще да разполагахме с магическа пръчица. За страдание, вълшебен пръчици не съществуват. Нито вълшебства. Ние сами би трябвало да се оправим с проблемите, да излезем от комплицирания лабиринт, в който сме се оплели. Животът е сложна работа, само че съществуват няколко трика, с които можете да го надхитрите. Тези психически хитрости ще ви оказват помощ да се справите с компликациите, да оправите връзките си с другите и да постигнете вътрешен мир.

1. За да получите поддръжка от някого вбъдеще, помолете го за дребна услуга през днешния ден.

Някога Бенджамин Франклин решил да завоюва доверието на един човек, който не го харесвал. Било му значимо, тъй като този човек било допустимо да окаже въздействие върху политическата му кариера, също така имал внушителна библиотека. Франклин написал вежливо писмо, в което помолил въпросния човек за услуга – да му заеме за няколко дни една рядка книга. Книгата била изпратена неотложно. Малко по-късно известният политик я върнал с благодарствена записка. Следващия път, когато се срещнали на публично място, фенът на книгите самичък потърсил компанията на Франклин и след това двамата станали другари.

Както написал по-късно политикът в автобиографията си: „ Човек, който един път е направил нещо благо за вас, е по-вероятно да ви помогне още веднъж ”. Това е смисълът на този резултат. Как бихте могли да го употребявате в живота?

Можете да помолите човек, който познавате незадълбочено, за дребна услуга. Например поискайте му писалка или молив. По този метод възможностите той да направи нещо доста по-голямо за вас на по-късен стадий доста се усилват. Ако някой сътрудник не ви харесва, попитайте го за мнението му по значим план. Това би било отлична причина за бъдещи другарски взаимоотношения.

2. Разберете единствено с една дума дали някой ви харесва, или не.

Дали сте симпатични на някого, или не, нормално си проличава от пръв взор. Със сигурност не е нужно да задавате пряк въпрос, с цел да стигнете до истината. Не е нужно да сте създали нещо неприятно на индивида, просто има хора, които през цялото време не харесваме, без да имаме пояснение за това. Понякога интуицията не ни е излъгала, различен път обаче ставаме близки точно с индивида, който сме отбягвали изначало. За да разберете обаче сигурно дали някой ви харесва, или не, можете да се концентрирайте върху характерна дума или израз, които той употребява (всеки си има по някой такъв), и всякога когато ги употребява (или техен синоним), си усмихвайте и кимайте утвърдително. Ако индивидът ви харесва, той ще стартира да ги използва все по-често. Може да ви звучи неуместно и необикновено, само че е одобрен психически трик. Опитайте някой път.

3. Дъвчете дъвка, с цел да се успокоите.

Според изследванията дъвченето на дъвка доста намалява равнищата на кортизол (хормон на стреса) в организма. Съществуват няколко вероятни пояснения за този чудноват факт. Едно от тях е, че кръвта нахлува в главата ви и стартирате да чувствате облекчение и утешение. Друго гласи, че организмът ни прави приятна асоциация с храна и по тази причина дъвченето на дъвка ни прави по-щастливи и по-спокойни. Освен другите изгоди, дъвката ни разсейва и ни оказва помощ да не мислим за други нездравословни привички като прекалено погазване с храна, когато сме под стрес;, гризане на нокти и пушене да вземем за пример. Все отново не прекалявайте!

4. Споделете с някого загадка, с цел да заздравите връзката си.

Чудесен метод да спечелите доверието на някого е като споделите загадка с него. Разбира се, не му казвайте нещо в действителност значимо и прекомерно персонално за вас, изключително в случай че задачата ви е просто да го накарате да огледа с други очи на вас. В случая от голяма важност е да му покажете, че му имате доверие и че желаете да знае избрани неща. По този метод индивидът ще се почувства специфичен и връзката ви ще се заздрави. Рано или късно и той ще стартира да ви доверява неща от персоналния си живот.

5. За да получите това, което желаете, предложете на някого разновидности за избор.

Ако задачата ви е да накарате някого да направи нещо, което не му се желае, просто му задайте верния въпрос. Не го питайте дали ще направи нещо, или не, а му дайте право на избор сред два разновидността.

Например би трябвало ви някакъв разбор или план от сътрудник. Не го питайте дали ще ви го даде, или не. Попитайте по кое време ще ви го даде: на следващия ден или след няколко дни. По този метод индивидът схваща, че е значимо и че очаквате от него да свърши работата в избран период, като в същото време не го притискате, а му оставяте правото на избор. С други думи, хем изисквате от него, хем му създавате илюзията, че управлява обстановката. Хората не обичат да ги притискат в ъгъла и да им заповядват.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР