Понякога твърде добрите и полезни неща могат да навредят. Това

...
Понякога твърде добрите и полезни неща могат да навредят. Това
Коментари Харесай

Как да защитите растенията си от преполиване?

Понякога прекомерно положителните и потребни неща могат да навредят. Това сигурно е правилно, когато става въпрос за преполиване на растенията.
Може да бъде изкушаващо да поливаме постоянно растенията, само че както се оказва, прекомерно многото вода е главната причина за преждевременната им гибел. Нека да обсъдим признаците на преполиване:
Предупредителни знаци
Основният проблем с прекомерното поливане е обвързвано с корените. Коренът на растението е от витално значение. Без мощни корени, растението няма да бъде в положение да приема хранителни субстанции и естествено да пораства. Ето признаците, че растението получава прекомерно доста влага:
1) Увяхване
Увяхването постоянно е свързвано с малко количество вода (и то сигурно може да е симптом!), само че разликата е в сухотата на почвата.
2) Жълти листа
Ако листата порастват постепенно и имат жълт цвят, то евентуално поемат прекомерно доста вода.
3) Върховете на листата потъмняват
Потъмняването на листата може да бъде симптом на прекомерно огромни или прекомерно дребни количества вода. Ако на растенията не им доближава вода, то листата ще се усещат обезводнени и сухи. Ако поливате растението прекомерно постоянно, листата стават меки и отпуснати.
Какво може да извършите?
Ако вашето растение оцелее, то би трябвало да наподобява доста по-добре и по-енергично до една седмица. За да извършите това, изпълнете следните стъпки.
1) Сложете го на сянка
Растенията в сенчестите области употребяват по-малко вода. Дори в случай че растението е изложено на слънце, най-добре е да го преместите на сянка.
2) С помощта на саксия.
Уверете се, че саксията има отвори за оттичане на водата. Можете даже да извършите отвор в кашпата или да пресадите растението.
3) Създаване на въздушни джобове
На корените на растенията им би трябвало въздух. Можете да създадете въздушни джобове, разрохквайки почвата.
4) Оставете почвата да изсъхне
Не поливайте растението, до момента в който почвата не стане суха на пипане. Рязката смяна в качествата на почвата може да убие растението.
Как да се избегнете преполиването?
 Отглеждане на лук по китайски способ. Тайните на положителната годишна продукция Отглеждане на лук по китайски способ. Тайните на положителната годишна продукция
Тази година засетият лук в нашата градина просто полудя. Луковиците са извънредно огромни, здрави, блестящо оранжеви на цвят, което демонстрира...
Има някои стъпки, които можете да предприемете, с цел да избегнете преполиване на растенията.
1) Познания за растенията
Уверете се, че знаете добре от какъв брой вода и от каква активност на поливане имат потребност вашите растения.
2) Обилно, само че не постоянно
Поливането е належащо да се извърши на по-дълбоко в корените на растенията, с цел да получават задоволително количество вода.
 Грижи за петунията за изобилен и дългогодишен разцвет Грижи за петунията за изобилен и дългогодишен разцвет
Вече започнахме да засаждаме разсада в саксии. И навръх този стадий би трябвало да създадем всичко вярно, с цел да осигурим на цветята доста...
3) Добавяне на мулч
Мулчирането или компостирането може да работи като дренаж за растенията.
4) Не се заблуждавайте от сухата повърхнина
Повърхността на почвата постоянно изсъхва първа. За да получите визия за това до какъв брой почвата е суха, разровете малко.
Младите растения нормално се нуждаят от повече вода. Внимавайте обаче да не се прекалявате.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР