Понякога тази бактерия предизвиква големи поражения Хеликобактер пилори - малката

...
Понякога тази бактерия предизвиква големи поражения Хеликобактер пилори - малката
Коментари Харесай

Коя бактерия има в организма на всеки втори от нас?

Понякога тази бактерия провокира огромни провали

Хеликобактер пилори - дребната бактерия, която провокира огромни провали върху организма. Тя постоянно се среща в стомаха. По-голямата част от хората, инфектирани с бактерията, нямат признаци и в никакъв случай няма да развият проблеми, свързани с нея. Въпреки това, бактерията е способна да аргументи редица храносмилателни проблеми, в това число язви и в някои случаи рак на стомаха.

Гастроентерологът доктор Радослава Црънчева от " Александровска " уточни, че в стомаха бактериите рядко съществуват дълго, тъй като е висока киселинността. " Въпреки това има една бактерия, която съумява да оцелява при висока киселинност и да си сътвори непрекъсната среда и да стартира хронично инфектиране. Хеликобактерът може да провокира недоволства при избрани условия.Тя може да се съобщи чрез мръсните ръце и слюнката. Всеки втори от нас е положителен за тази бактерия, 50% от популацията я има ", съобщи тя, предава

По думите ѝ при възприятие на ранно насищане, чувство на стомаха, тежест, болежка, гадене и повръщане, пациент може да има хеликобактер. И добави, че до 50-годишна възраст не е нужна ендоскопия, а съществуване на бактерия се открива и посредством други проучвания.

Според микробиологът доктор Александър Колевски от " Александровска " всички членове на домакинство би трябвало да си създадат проучване за хеликобактер, в случай че един към този момент е открит с такава. " PCR генетична диагностика плюс устойчивост на един от главните антибиотици. За към час знаем дали пациентът има тази бактерия ", изясни той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР