Понякога се оказва, че най-обикновени неща, които използваме всеки ден,

...
Понякога се оказва, че най-обикновени неща, които използваме всеки ден,
Коментари Харесай

Опасните предмети, които използваме всеки ден

Понякога се оказва, че най-обикновени неща, които използваме всеки ден, като избелващата паста за зъби, антибактериалния сапун или даже диетичните питиета не са токова положителни за здравето ни, колкото си мислим, написа каналът във vbox7. Ето и някои неща, които могат да се окажат рискови за нас:

Избелваща паста за зъби

Избелващата паста за зъби работи, като отстранява повърхностните петна по зъбите, породени от честото изразходване на кафе или чай. Проблемът тук е честотата, с която се употребява пастата, тъй като може да се окаже прекомерно нападателна към зъбния гланц и да аргументи сензитивност на зъбите.

Гъбата за баня

Луфата е чудесна за унищожаване на мъртвия пласт на кожата ни. Но това, че задържа вода я прави идеална среда за развиване на микроби , които можем да разнесем по тялото си при идната баня.

Антибактериални сапуни

Още от деца ни учат да си мием ръцете постоянно. Използването на антибактериален сапун може да се окаже рисково. Според специалистите някои съставки, открити в тези сапуни, като триклозан, могат да причинят антибактериална устойчивост .

Съдове с незалепващо покритие

Покритието на незалепващия тиган може да съдържа политетрафлуороетилен. При нагряване  от съдовете се отделят токсични газове, които могат да бъдат канцерогенни .
 Съдове iStock/Getty Images
Парфюм

Някои парфюми имат в състава си нефт, който постоянно впръскан върху кожата може да докара от леки до тежки признаци на мигрена и даже неплодородие. Освен това те замърсяват и въздуха.

Алуминиево фолио

Когато съхраняваме останки от храна, покриването им с алуминиево фолио може да се окаже рисково. Причината е, че то не затваря компактно съда, а придвижването на въздуха дава късмет на бактериите да се развиват.  

Диетични безалкохолни

Едва ли е изненада, само че диетичните питиета, в никакъв случай не са диетични. Изследвания демонстрират, че има директна връзка сред пиенето на газирани питиета и риска от развиване на съществени здравословни проблеми, като деменция, затлъстяване, сърдечносъдови болести и инсулт .
 Диетични безалкохолни iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР