Понякога се бърка с вирусна или бактериална инфекцияМоже да има

...
Понякога се бърка с вирусна или бактериална инфекцияМоже да има
Коментари Харесай

Д-р Иван Енев, педиатър: Алергичният ринит се повлиява добре от хомеопатия

Понякога се бърка с вирусна или бактериална зараза

Може да има кръстосани алергии към растения и храни

Алергичният ринит е най-честото алергично заболяване, което визира сред 10 и 15% от популацията на развитите страни. Най-разпространените му признаци са запушен или течащ нос с избистрен секрет, сърбеж, раздразнение в гърлото, зачервени и насълзени очи, затруднено дишане. Възможно е да бъде сгрешен с вирусна или бактериална зараза заради сходството на признаците и тогава назначеното лекуване да няма никакъв резултат. В по-тежките случаи може да се стигне до зной и астма, предизвестява доктор Иван Енев, педиатър и общопрактикуващ доктор с над 30-годишна процедура.

Алергичните ринити се демонстрират най-вече с настъпването на пролетта, само че от време на време болните страдат и през късното лято и ранната есен. Най-често сезонният алергичен ринит е обвързван с реакция към алергени, отделени при цъфтежа на дървета и треви. В Европа, в това число у нас, нормалните «виновници» за алергичния ринит са бреза, бор, ела, кедър, леска, габър, кестен, върба, топола, липа, райграс, живовляк, див пелин, киселец и други При някои пациенти се развиват кръстосани алергии – да вземем за пример по едно и също време към бреза и латекс или някои храни. 

Обичайното лекуване при потвърден алергичен ринит са антихистамини, деконгестанти, кортикостероиди и десенсибилизация. Всяко от тези типове лекувания има показания, противопоказания и странични резултати, с които лекарите и пациентите се постанова да се преценяват. Антихистаминовата терапия да вземем за пример потиска алергичната реакция в горните дихателни пътища, само че по този начин заболяването „ слиза “ в гърдите. Деконгестантите (най-често капките за нос ксилометазолин) не се предлагат за повече от 5-7 дни, защото водят до недоразвитост на лигавицата и престават да работят. Кортикостероидите понижават локалния имунитет и болните стават по-податливи на бактериална зараза, като се изключи че губят подушване.

Десенсибилизацията е най-прогресивната от в този момент прилаганите лечения. При нея алергените се вкарват последователно в организма и след време той самичък се преборва с тях. Опасното тук е, че може да се стигне до бурна реакция и астматични пристъпи. 

Съществуват редица медицински изследвания, които потвърждават и успеваемостта на хомеопатията при лекуването на алергичния ринит. „ Съвсем решително мога да кажа въз основа на моята над 30-годишна процедура, че при всички мои пациенти хомеопатията дава извънредно положителни резултати при лекуването на алергичния ринит, като това се удостоверява и от множеството медицински изследвания, които съществуват по тематиката. Затова аз предлагам хомеопатията като най-щадящото и ефикасно лекуване без странични резултати “, споделя доктор Енев.

Медицински изследвания демонстрират, че високите разреждания на хистамин са в положение да инхибират активирането на базофилите (вид бели кръвни кафези, които нормално се покачват в случаи на алергия или дълготрайно инфектиране като астма, ринит или копривна треска), което e в основата на острата алергична реакция. Две фундаментални проучвания преглеждат действието на свръхразредените разтвори и потвърждават съществуване на биологичен резултат върху клетъчните култури.
Медицински изследвания в PubMed оборват за следващ път един от най-често срещаните легенди за плацебо резултата на хомеопатията при лекуването на алергичен ринит. Резултатите са безапелационни, че в групата пациенти, която е лекувана с хомеопатия, се следи доста възстановяване на признаците по отношение на контролната група, която е приемала плацебо медикамент. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР