Понякога сърдечните заболявания могат да бъдат наследени. Някои особености на

...
Понякога сърдечните заболявания могат да бъдат наследени. Някои особености на
Коментари Харесай

Три лесни начина да намалите риска от сърдечни заболявания

Понякога сърдечните болести могат да бъдат наследени. Някои особености на метода на живот на индивида обаче също въздействат върху риска от тяхното развиване. За това описа доктор Хана Дъглас.
Според доктор Хана Дъглас, съветник кардиолог в болница Лондон Бридж, има няколко неща, които можете да извършите, с цел да намалите възможностите си да получите сърдечно заболяване.

Здравословна диета.
Това включва ограничение на приема на наситени мазнини, храни с високо наличие на добавени захари и натрий и включване на пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни в диетата. Всички тези храни намаляват холестерола и кръвното налягане. Що се отнася до наситените мазнини, те се намират в маслото, сиренето, сладкишите, саламите, бекона и шоколада.

Редовен спорт .
Половин час аеробни извършения дневно са потребни за сърцето и кръвоносните съдове. Един от най-ефективните способи за реализиране на това е разходката на чист въздух. Освен това постоянната физическа интензивност ще понижи риска от инфаркт. Сред аеробните извършения се отличават също плуването, танците и ходенето.

Овладяване на напрежението.
Твърде доста стрес може да аргументи инфаркт. А пушенето и преяждането като способи за справяне със напрежението, в противен случай, могат да предизвикат развиването на сърдечни болести. Някои ефикасни способи за облекчение на напрежението включват слушане на музика, постоянни извършения и медитация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР