Оцетът от ябълки представлява ферментирал продукт с антиокислителни, противовъзпалителни и

...
Оцетът от ябълки представлява ферментирал продукт с антиокислителни, противовъзпалителни и
Коментари Харесай

За какво е полезен ябълковият оцет?

Оцетът от ябълки съставлява ферментирал артикул с антиокислителни, противовъзпалителни и антимикробни свойства - по тази причина е допустимо да се употребява при лечение на акне, за отбрана от сърдечно-съдови болести и попречване на прибързано стареене. Д-р Татяна Занин ни дава такава информация.  Основните изгоди, допринасяни от ябълков оцет, са следните:
Прочетете още
1. Улеснява отслабването

Ябълковият оцет съдържа полифенолни съединения и киселини в състава си, които попречват усвояването на въглехидратите в червата и оказват помощ за намаляване. При това, съдържа пектин - разтворима фибра, която запълва стомаха, основава чувство за задоволеност и понижава глада. Предотвратява натрупването на мазнини и благоприятства извеждането им от организма. 

2. Контролира диабета

Някои изследвания сочат, че ябълковият оцет улеснява управлението на диабета, защото се състои от фибри, които редуцират усвояването на въглехидратите и оказват помощ за управление на скоковете на кръвната захар след хранене. В допълнение, обособени проучвания осведомят, че продуктът може дори да усъвършенства действието на инсулина и да понижи производството на глюкоза от черния дроб, което също оказва помощ при надзор на диабета.

3. Подобрява храносмилането

Оцетът от ябълки е богат на фибри и киселини, като оцетна и хлорогенова киселина, които оказват помощ при смилането на храната. Облекчава признаците на неприятно храносмилане, пази стомаха и понижава възприятието за тежест след хранене.

4. Предпазва от сърдечно-съдови болести

Благодарение на антиокислителните и противовъзпалителни свойства, ябълковият оцет е в положение да предотврати отлагането на мазнини по стените на съдовете и по този начин оказва помощ за съкращаване на рисковете от сърдечно-съдови затруднения като инсулт, атеросклероза и инфаркт.

5. Предпазва черния дроб

Продуктът е богат на галова, млечна, ябълчена и лимонена киселини, които влияят непосредствено на черния дроб и усъвършенстват неговата активност. Ограничават натрупването на мазнини там и предотвратяват развиване на чернодробна стеатоза. 1 лъжица ябълков оцет на гладно - ще сте слаби и в положително здраве

6. Забавя стареенето

Полифенолите, присъстващи в ябълковия оцет, имат антиоксидантни свойства. Те оказват помощ в противопостането на свободните радикали, които се образуват при стареенето в резултат на замърсяването на околната среда и неприятния режим на хранене.

Как да употребявате ябълков оцет?

Пиене на разтвор Разреждате 1 ч. л. ябълков оцет в 1 чаша вода и го изпивате 20 минути преди закуската (може също преди обяд или вечеря). Важно е след това да измиете с вода устата си, с цел да предотвратите износването на зъбния гланц. За същата цел би трябвало постоянно да измивате зъбите си 30 минути след изпиването на какъвто и да било различен разтвор с ябълков оцет.

В храна

Може да добавите ябълков оцет непосредствено в ядене или да извършите разтвор от ябълков оцет и да овкусите зеленчукови салати.

Върху кожата

Разреждате 1 с. л. ябълков оцет в чаша вода. Навлажнявате с този разтвор парче памук и го нанасяте върху изсъхнало и чисто лице. Оставяте да работи от 5 до 20 секунди и измивате лицето си. Този развой спомага за изцеление на възпалено акне и отпушване на порите. Сетне подсушете кожата и нанесете всекидневен хидратиращ крем; през лятото също и слънцезащитен.

Желателно е ябълковият оцет да бъде част от уравновесена и здравословна диета. Ако обаче се употребява дълготрайно и в огромни количества, има опасности от нежелани реакции като повръщане и гадене, парене в гърлото, затруднено храносмилане, понижено количество калий в кръвта, увреждане на емайла на зъбите, загуба на костна маса.

Кой би трябвало да заобикаля ябълков оцет?

Продуктът не е целесъобразно да се употребява от хора с алергия към него; също от хора, лекувани с лекарството дигоксин или с диуретици като фуроземид или хидрохлоротиазид – съчетанието може да понижи равнищата на калий в кръвта и да аргументи мускулна уязвимост, конвулсии, парализа или сърдечна аритмия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР