Понякога пералната машина започва да ни върти номера. Кои са

...
Понякога пералната машина започва да ни върти номера. Кои са
Коментари Харесай

Какво да правим, когато пералнята отказва

Понякога пералната машина стартира да ни върти номера. Кои са най-честите засечки и можем ли да се оправим, без безусловно да викаме механик? Ето какво написа уеб сайтът Actualno.com по тематиката.

 

Барабанът не се върти

Обикновено това става, тъй като компютърът на машината регистрира някаква неточност и блокира въртенето, с цел да защищити машината. Затова внимавайте, когато зареждате пералнята - не я тъпчете, само че и не я пускайте полупразна. Препълването основава и различен проблем - най-после може да извадите " надъвкани " и раздрани облекла.  

Машината не източва водата

Няма място за суматоха, оправянето с този проблем е елементарно. Трудната част е да стигнете до маркуча за източване. Той се намира в задната част на пералнята - просто би трябвало да го извадите и да го пуснете в мивка или леген, с цел да изтече водата.

Пералнята издава мощен шум 

Това най-често е алармен сигнал, че в барабана са попаднали някакви предмети - стотинки, кламери, копчета, банел от сутиен и т.н. Но повода може да е и по-сериозна - проблем в лагерите. Тогава би трябвало да извикате занаятчия. Шумът може да се дължи и на задръстване на дренажната помпа. Затова проверете филтъра и го почистете, в случай че по него са полепнали нечистотии. 

Машината ненадейно спира 

Това значи, че се е явила някаква нередовност. Проблемът може да бъде да вземем за пример неправилното действие на нагревателя за вода, което пречи на термостата да съобщи на контролера да задейства идващия стадий от цикъла на прането. Ще се наложи механик да установи дали казусът идва от барабана, който не се цялостни с вода, или тъй като нагревателят не работи, или има друга причина.

Вратата не се отваря

Случва се заключващият механизъм да заяде. Тогава извадете щепсела от контакта, издърпайте уреда напред, отворете горния похлупак и натиснете леко лостчето на ключалката обратно, с цел да отворите вратата.

Прането наподобява неизпрано

Може би не сте избрали подобаващата стратегия? Или се дължи на препарата -  в случай че сте си купили някакъв евтин прахуляк или пък гаражна реплика на марков артикул. Но в случай че сменяте и препаратите, и стратегиите, а резултатът все е неудовлетворителен, евентуално повода е в програматора на машината, и по-точно в терморегулатора. Тук към този момент ще ви е нужна помощта на експерт. Техникът поставя специфичен термометър в барабана на пералнята, с цел да измери температурата на водата. Ако регулаторът е развален, градусите ще са доста ниски и по тази причина прането излиза недоизпрано. Вие си преценете дали желаете ремонт, или е време за нова машина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР