Понякога пътят към добрата форма и мечтаната фигура, не е

...
Понякога пътят към добрата форма и мечтаната фигура, не е
Коментари Харесай

5 храни, за които трябва да забравите при бавен метаболизъм

Понякога пътят към положителната форма и мечтаната фигура, не е задоволително да спортувате и да се храните здравословно. При занимателен метаболизъм, диетолозите поучават да избягвате 5 типа храни.
Ето кои са те:
Преработените храни:
Всички рафинирани въглехидрати – бял самун, тестени произведения, бисквити би трябвало да бъдат изключени от менюто ви, доколкото е допустимо. Те съдържат доста захар. По-добре заложете на черен самун. Меките салами, колбаси и сокове също крият заплаха.
Червено месо
Ако ядете алено месо повече от един път седмично се излагате на риск от сърдечни проблеми. Няма значение дали то е свинско, агнешко или говеждо, аленото месо съдържа L-карнитин, вещество, което запушва артериите. И още – месото е мъчно смилаемо и може да докара до проблеми с тежестта  и до закъснение на метаболизма.
Сол
Когато желаете да отслабнете първото, което би трябвало да извършите е да ограничите солта. Не единствено тази, която добавяте в храната си всеки ден, само че и готовите храни, които съдържат огромно количество сол. В началото ще ви се коства, че храната няма усет, само че с времето ще оцените естествения усет на продуктите и другите подправки.
 Как да ускорим метаболизма? Как да ускорим метаболизма?
Една от най-честите аргументи за наднорменото тегло и неефективните диети е забавената обмяна на веществата. Тайната на стройните фигури...
Обезмаслени артикули
Като цяло млечните артикули са мъчно смилаеми и съдържат доста мазнини. Някои хора са с нетърпимост към лактоза, краткотрайна или непрекъсната, тъй че е добре да извършите тест за вашата приемливост към храната. Дори и да изберете обезмаслени артикули, фигурата ви не остава в сигурност. За да им придадат усет, производителите прибавят захар вместо отстранените мазнини, което вреди доста повече от естествената млечна лой.  
Жълтъци
Яйцата съдържат доста холестерол. Това е и повода диетолозите да предлагат намаляването на консумация на жълтъци, в случай че сте с муден метаболизъм. Можете обаче да заложите на яйчен белтък, който има извънредно малко калории, не въздейства върху мазнините и засища.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР