Понякога нарушенията на съня са често срещани сред жените в

...
Понякога нарушенията на съня са често срещани сред жените в
Коментари Харесай

Менопаузата и безсънието са свързани

Понякога нарушаванията на съня са постоянно срещани измежду дамите в междинна възраст, това нараства измежду дамите в перименопауза/постменопауза. Нарушенията на съня се усилват с възрастта и положението на менопаузата, като половината от дамите на възраст от 40 до 59 години оповестяват за неприятно качество на съня си.

Сънят може да покаже съществуване на висок холестерол

Насочването към характерните причинно-следствени фактори на нарушаванията на съня, вместо неспецифично лекуване на казуса със съня със седативни или хипнотични медикаменти, е значимо, като се има поради, че тези медикаменти се предлагат за краткосрочни ситуационни проблеми със съня, а не за дълготрайни нарушавания заради тяхното пристрастяване капацитет.
Жените в менопауза са по-застрашени от Алцхаймер
Причината по-голяма част от пациентите с Алцхаймер да са дами евентуално е менопаузата, защото понижава внезапно концентрацията на естроге...
Прочети повече
Физическата интензивност е значим фактор, определящ физическото показване. При дами след менопауза да вземем за пример е потвърдено, че е обвързвано с по-голяма мускулна мощ. Дефицитът на полови хормони по време на менопаузата може да има косвен резултат върху мускулите.

4 метода да проверим дали ни е първокласен сънят

Освен това, изследвания демонстрират понижаване на дневния разход на сила и прекосяване към по-заседнал метод на живот по време на прехода на менопаузата. По този метод, следеният спад на физическата продуктивност по време на менопаузата може отчасти да бъде резултат от естрогенен недостиг, както и спад в равнището на интензивността. Затова е значимо да продължавате да се движите, тъй че тялото ви да остане мощно. Освен това, в случай че упражнявате, това също ще ви помогне със съня през нощта, изключително в случай че имате проблеми със заспиването.

Докато признаците на менопаузата изчезнат (при множеството дами четири до пет години след последния им цикъл), от време на време те могат да се появят години по-късно в по-лека форма.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР