Понякога наричани мистериозни ваканции“, изненадващото пътуване е точно такова, каквото

...
Понякога наричани мистериозни ваканции“, изненадващото пътуване е точно такова, каквото
Коментари Харесай

Защо 2024-та може да е годината на изненадващите пътувания?

Понякога наричани „ мистериозни ваканции “, изненадващото пътешестване е тъкмо такова, каквото звучи. Вместо да планирате вашето лично пътешестване, шепа туристически организации ще го провеждат вместо вас, а вие ще разберете къде отивате, когато се озовете на летището, написа BBC.

Съвсем неотдавна Booking организира изследване измежду 27 000 пасажери в 33 страни, от което стана ясно, че 52% от взелите присъединяване в анкетата, излиза наяве, че биха се възползвали от изненадващо пътешестване. И по този начин от компанията предвиждат, че точно 2024 година ще е годината на „ изненадващите пътувания “.

Влизането в 2024 година с проект да не планираме опонира на нашето всекидневие “, сподели Райън Пиърсън, районен управител на Booking.com за Обединеното кралство и Ирландия. „ За мнозина спонтанността да се насочат към непозната дестинация е задоволително вълнуваща и всичко е обвързвано с ново преживяване и метод на пътешестване. “

През последното десетилетие се появиха от ден на ден компании за изненадващи пътувания. Винаги е изглеждало, че планирането на отмора е част от вълнението от пътуването, само че може би детайлът на тайнственост изкушава пасажерите да търсят нов метод да видят света.

Ето по какъв начин работи най-общо: първо избирате ценови пакет въз основа на това какъв брой надалеч желаете да отидете и какъв брой дни желаете да пътувате. След това попълвате въпросник, в който се изброяват неща като вашите минали пътувания, ползи, склонности към пътешестване, проблеми с подвижността и диетични ограничавания. След това екип от вътрешни откриватели стартира да възнамерява вашето пътешестване.

Около седмица преди вашето тръгване идва имейл със загадъчни подмятания за това накъде сте се запътили – като да вземем за пример прогнозата за времето – тъй че да знаете какво да опаковате и в кой ден и час би трябвало да пристигнете на летището.

След това няколко дни преди заминаването ще получите писмо по пощата, съдържащо две неща: по-малък плик и писмо, което категорично ви споделя да не отваряте втория плик, до момента в който не стигнете до летището. Това е по този начин, тъй като вторият плик съдържа вашата изненадваща дестинация, плюс маршрут, който включва резервации за заведения за хранене и оферти за музеи, походи и други атракции.

Тенденцията не подминава и България. В Economic.bg ви разказахме за българска туристическа организация, която провежда „ секрети “ пътувания до едни от най-забравените места в България.

Екскурзиите се реализират нормално уикенда, като в седмицата на пътуването BRONCO изпращат на хората два плика. В първия има обща информация за климат, храна, подобаващи облекла, разстояние в километри и време на пътешестване до крайната цел. Във втория плик се крият упътванията до тайната дестинация. В него с изключение на насоки за стигане, има и информация за други малко познати места по пътя към задачата, които също могат да бъдат посетени.
„ Тайна дестинация “: Нов късмет за туризма в забравените български села
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР