Понякога наистина нямаме време и посягаме към нашата любима микровълнова

...
Понякога наистина нямаме време и посягаме към нашата любима микровълнова
Коментари Харесай

9 продукта, които никога да не претопляме в микровълновата

Понякога в действителност нямаме време и посягаме към нашата обичана микровълнова фурна, с цел да си създадем кафе, да си създадем закуска или да претоплим небрежно храната на децата за обяд. 

Има доста съперници на изказванието, че във всеки актуален дом би трябвало тя да участва наложително.

Да, тя икономисва много време и, в случай че я употребявате постоянно, доста би трябвало да внимавате какво в действителност слагате вътре. 

Има материали, които могат да бъдат съществено токсични, в случай че се озоват в микровълновата ви фурна, напомня edna.bg. Ето кои са те: 

Плодове

Някои плодове, като бананите и ябълките, губят част от своя усет и текстура, в случай че бъдат сложени в микровълновата. Гроздето обаче ще експлоадира, а изсушените плодове ще стартират да пушат и ще донесат противен аромат в кухнята ви. 

Алуминиево фолио

Всеки предмет, който има наличие на метали, ще взриви микровълновата ви. 

Пластмаса

95% от затоплените пластмасови опаковки изпускат нездравословни химикали. Дори и да са маркирани, че могат да се изпозлват в микровълновата фурна, бъете деликатни и преместете наличието им в чинии. 

Яйца

Зааради бързото нагряване от микровълновата се образува доста пара под черупката на яйцето. Тъй като няма да има опция да освобождение на тази пара, яйцето ще се взриви. Ако сте в действителност твърдо решени да сложите яйце във фурната, просто пробийте дупка отгоре на яйцето, с цел да има опция парата да избяга от яйцето. 

Преносими чаши за кафе

Да, има чаши, които може да сложите в микровълновата, само че бъдете доста деликатни, защото доста от тях съдържат метали, а металите експлоадират и основават искри във фурната. 

Замразено месо

Дори да размразявате замразеното месо, то ще стартира да се готви в един миг. А това ще наруши мулекулите и ще загубите потребните субстанции в продукта.

Стари чинии и чаши

Старият, само че хубав китайски порцелан няма място в микровълновата ви фурна. Има изказване, че някои от тези порцеланови чаши и чинии, които са създадени преди 1960 година, могат да отделят дребни елементи радиация. 

Кутии с храна за у дома

Тези сякаш безобидни контейнери могат да провокират пожар в микровълновата. А в случай че има и железен детайл на кутията - това ще провокира искри и ще навреди на фурната ви извънредно доста. 

Кафяви торбички

Нищо не наподобява толкоз почтено, колкото кафевите торбички, в които носим храната си. Тези торбички са доста елементарно запалими. Не ги слагайте във вашата микровълнова фурна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР