Понякога начинът, по който управлявате дома си, може да каже

...
Понякога начинът, по който управлявате дома си, може да каже
Коментари Харесай

10 признака у дома, които издават, че сте лоша домакиня

Понякога методът, по който управлявате дома си, може да каже доста за вашия темперамент.

Всеки обича да живее в добре поддържана къща или апартамент. Но не постоянно разполагате с такава сила и време за почистването ѝ.
Има дребни неща, които могат да издадат неприятната стопанка - тъкмо 10 на брой, ето кои са те:

Стари гъби

 остарели гъби

Гъбата за съдове е една от най-полезните, само че и най-мръсните от всички кухненски такъми. В идеалния случай тя би трябвало да се сменя на всеки 1-2 седмици. Причината е доста елементарна: тя е разплодник на бактерии. Освен това всмуква всички миризми от готвенето и в случай че не я почиствате с препарат за миене на съдове, ще придвижва неприятна миризма върху чиниите, чашите и ръцете ви.

Напукани или отчасти счупени съдове за готвене

 съдове

Казват, че е неприятен шанс да държите вкъщи напукани или отчасти счупени или засегнати съдове. И въпреки всичко, в случай че оставим настрани суеверието, това е просто знак за невнимателна стопанка. Пиенето или яденето от такива съдове може да бъде рисково.
Дори и да не вярвате на фън шуй и знаменията не е редно да държите такива съдове в шкафа си.

Неприятна миризма

 миризма

Експертите предлагат да проветрявате жилищното си пространство на всеки час. Това освен го доставя с О2 (което е от значително значение за вашето здраве), само че и отстранява всички нежелани миризми.
Можете да добавите освежители за въздух, дезодоранти за пространства или дифузери. Тези джаджи могат да създадат дома ви комфортен на всички равнища, в това число и за обонянието ви.

Косми от домашни любимци по мебелите

 косми

Възможно е да обичате толкоз доста личния си домакински любим, че даже да не забелязвате космите му пръснати на всички места. Но те ще притеглят погледите на гостите ви, изключително в случай че подът ви е мрачен, защото късчетата животинска четина са склонни да се издигат във въздуха, когато някой минава около тях. Затова би трябвало ежедневно да почиствате жилището си с прахосмукачка и да избърсвате мебелите с влажна забрадка.

Изсъхнали цветя

 сухи цветя

Изсъхналите листа на стайните растения или изсъхналите букети, които ви е жалост да изхвърлите, наподобяват в действителност грозно. Освен това се счита, че те притеглят неприятен шанс. Най-добре е да ги изхвърлите, колкото се може по-скоро.
Не забравяйте да поливате зелените растения и да не оставяте букетите си да отлежават за хербарий. 

Боклуци

 отпадъци

Опаковки от бонбони, тапи от бутилки, клечки за уши - всички дребни отпадъци, които не виждате, незабавно притеглят погледа на гостите ви. Най-добре е да ги почистите незабавно, с цел да не се постанова да се срамувате от оставеното на нощното шкафче парче хартия или остарял вестник.

Мръсни кърпи и парцали

 кърпи

Историята на кърпите и парцалите за чинии е сходна на тази на гъбите. Парцалите бързо всмукват миризмата от кухнята и храната, която приготвяте. Кърпите би трябвало да се сменят на всеки 1-2 дни, а парцалите е целесъобразно да се перат и сушат, с цел да се понижи разпространяването на бактерии.

Огледала с петна

 огледало

Нещо толкоз незаменимо като огледалото се нуждае от непрекъсната грижа. Трябва да почиствате постоянно всички петна по него. За да стане като ново, най-добре е да употребявате специфични артикули и кърпи без власинки, да вземем за пример от микрофибър.

Прах по повърхностите

 прахуляк

Прахът може да провокира алергии или проблеми с дишането. Затова е значимо да му обръщате особено внимание. Старайте се да бършете мебелите с влажна забрадка най-малко един път на всеки 1-2 дни.

Съхранение на буркани и шишенца

 буркани

Съвременната жена се нуждае от доста артикули за грижа, само че всичките буркани и шишенца би трябвало да не притеглят погледите и да не провокират у гостите ви чувството, че гледа витрина - по-добре е да ги приберете в дрешника. Така банята или тоалетката ви ще наподобяват по-подредени, а жилището ще е по-привлекателно за всички.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР