Понякога е по-добре да позволите на времето да постави всички

...
Понякога е по-добре да позволите на времето да постави всички
Коментари Харесай

8 причини, поради които прошката въобще не е добра идея

 Понякога е по-добре да позволите на времето да сложи всички неща на местата им…

Разбира се, всички знаем какъв брой е значимо да прощаваме на другите хора, само че това не значи, че би трябвало да го създадем незабавно.
Нормално е, когато ни предизвикват болежка, да продължаваме да изпитваме яд известно време.

Прощавайки прекомерно бързо, ние правим принуждение против себе си, не позволявайки на съзнанието си да преработи изцяло случилото се. По-долу ще разгледаме някои от аргументите, че прощаването на другите не постоянно е добра концепция и че от време на време е по-добре да оставите времето да поставите всичко на мястото му.

Разбира се, предлагането да останете за известно време сами с мислите за това мъчително събитие надали ще ви се стори толкоз смешно. Но това ще разреши на вашето схващане да обработи и да подреди всички неща, които се намират към този източник на болежка.

8 аргументи, заради които не би трябвало да простите на другите прекомерно бързо:

1. Прощавайки, не разрешаваме на виновника да поеме отговорност

Понякога, когато прощаваме на някого, не даваме опция на този човек да поеме отговорност за това, което е направил. Ето за какво, преди всичко, претеглете плюсовете и минусите. Трябва ли да дава отговор за своите дейности и думи или заслужава да избегне съществени последствия?

2. Прощавайки, принуждавате себе си да потискате всички тези усеща, които изпитвате от вътрешната страна

Ако с цел да извиним на някого, ние би трябвало да сдържаме страстите си, тогава още не е пристигнало времето за амнистия.

Тази обстановка ви кара да чувствате, че с този акт сте донесли облекчение на агресора, до момента в който с прошката си преди всичко би трябвало да донесете облекчение на себе си. Ако не получавате нищо от това, по-добре е да не губите време.

3. С прошката си давате ясно да се разбере, че одобрявате или се примирявате със случилото се

Ако виновникът одобри вашата амнистия като покана да се върне още веднъж в живота ви, тогава е най-добре да не го вършиме. Явно не бихте могли да се примирите с този акт и сигурно не го приветствате, тъй че не трябва да се преструвате.

Очевидно е належащо доста време, с цел да преодолеете тази обстановка вътре в себе си.

4. Прошката се възприема от виновника като късмет да направи още веднъж същото.

Спомнете си, че доста пъти се е случвало по този начин, че когато простите на човек, след известно време той прави същото с вас. Той просто възприема прошката ви като позволение да продължи да ви наранява и това не би трябвало да се позволява.

5. Прошката разрешава на виновника да се избави от виновността за болката, която ви е предизвикал

Прощавайки на някой човек, вие го освобождавате от възприятието за виновност за болката, която той е предизвикал. Но коства ли си да простите, в случай че към момента чувствате, че раната ви не е заздравяла? С действието си ще покажете на този човек, че вътрешната ви болежка към този момент е минала, макар че това въобще не е по този начин.

Трябва да се научите да простите, единствено когато сте подготвени за това, а не когато другите го изискват.

6. Прошката от време на време изисква повече сила, в сравнение с си коства.

Невинаги си коства да простите на други хора. Защо да губите силата си, в случай че индивидът ще продължи да прави същото, защото той просто не схваща, че това не е вярно? Понякога би било по-добре просто безмълвно да се отстраним и да си тръгнем.

7. Ако не сте подготвени да простите на някого, не би трябвало да се насилвате да вършиме това и точка.

Прошката е решение, което би трябвало да бъде подбудено от вашата свободна воля. Ако не сте подготвени за това, тогава просто не го правете. Само вие самите решавате дали да простите на този човек или не. Никой различен не може да вземе това решение вместо вас.

8. Той не демонстрира разкайване и не се е извинил същински

Ако индивидът не съжалява за стореното, значи не заслужава да бъде извинен. Той би трябвало да признае, че ви е предизвикал болежка – и единствено тогава може да заслужи амнистия.

esotericblog

ПсихоХигиена: Правото да не прощавам!

 

Напоследък се написа толкоз доста за прошката. И съвсем никой не споделя, че всеки от нас също по този начин има и правото да не прости! Може би това е кощунствена концепция,…

Цялата публикация

 

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР