Понеже тази сутрин и последните дни чувам неверни твърдения, че

...
Понеже тази сутрин и последните дни чувам неверни твърдения, че
Коментари Харесай

Петков за РС Македония: България има три изисквания ВИДЕО

Понеже тази заран и последните дни слушам погрешни изказвания, че българското държавно управление имало две външни политики и какво ли не още, желая ясно да заявя, че България има три ясни условия, с цел да имаме придвижване по тематиката за Северна Македония.

Това съобщи на взаимен брифинг с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи министър-председателят Кирил Петков.

„ Първо, съблюдаване на рамковата позиция, която беше призната от българския парламент. Второ, включване на българите в Северна Македония в конституцията на Северна Македония, с цел да може техните права да бъдат предпазени. Трето, да се извършва договорът за добросъседство. Това са били нашите полемики и преди, и в този момент, и работим дружно да забележим дали е допустимо Европейски Съюз да бъде поръчител за тези три условия “, съобщи той.



Петков акцентира, че постоянно е отстоявал тъкмо тези три критерия.

„ Когато някой прави едностранни подправени вести или се пробва да направи политически дивиденти на гърба на тази тематика, дано да застане с индивида, който му е споделил това, както стоя в този момент с Вархеи и да каже какво тъкмо е имал поради “, добави министър-председателят.

Днес Теодора Генчовска удостовери, че в действителност съществуват паметни мемоари за срещи на Кирил Петков с европейски дипломати по тематиката за Северна Македония.

Генчовска разяснява пред bTV, че записките са с гриф поверително и се пазят в министерството.На тези срещи е обсъждано по какъв начин да се заобиколи ветото на България за Република Северна Македония.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР