Поне до 3-годишна възраст бебешката кожа е изключително уязвима, защото

...
Поне до 3-годишна възраст бебешката кожа е изключително уязвима, защото
Коментари Харесай

От какво се нуждае нежната бебешка кожа?

Поне до 3-годишна възраст бебешката кожа е извънредно уязвима, тъй като кожната преграда е прекомерно тънка и пропусклива и всекидневно би трябвало да бъде защитавана от външни агресори като вятър, замърсяване, слънце, както и от непрекъснатото търкане, породено от памперси и облекла. Затова всеки ден измиването, почистването и подхранването са измежду наложителните ритуали, с които да се погрижим за кожата на бебето.

Време за баня

Традиция е детето да се къпе вечер преди лягане, може би тъй като банята работи успокояващо на малчуганите. През първите шест месеца това се случва всеки ден, а по-късно може да става през ден до първата годинка. Важно е да се трансформира в развлечение за бебето и то да не изпитва боязън и неприятни страсти. Преди да пристъпите към него, подгответе всички нужни неща – шампоан, гъбичка, памучни тампони, чиста пелена, хавлия, чисти дрешки, грижа за след банята. За косичката използвайте шампоан, който не провокира парене на очите, не нервира, даже и да попадне в очите. Преди това проверете дали водата не е доста гореща или хладка, като температурата не би трябвало да надвишава 37 градуса.

Използвайте гальовен шампоан или душ-гел, като измивате бебчето отгоре-надолу. За да се трансформира къпането в миг на непосредственост, другарство и релаксация, ние се доверяваме на продуктите на с успокоителен дестилат от невен. В банята използваме е с нова биоразградима формула с успокоителен дестилат от цветове на невен от органично отглеждани растения. Има мек и успокоителен мирис, предотвратява дехидратацията на кожата, а косата се разресва елементарно след приложимост.



Хидратацията също е значима част от ежедневния обред

Дори и да не е суха или атопична, кожата на бебето се нуждае от непрекъсната хидратация, тъй като въздухът, твърдата вода и останалите външни агресори в допълнение я вършат уязвима и раздразнителна. Ето за какво едно от наложителните неща, които би трябвало да имате на разположение, е крем или лосион, който с изключение на, че хидратира, има и подхранващо деяние. Кога да го употребявате? Винаги след къпане, разчистване или промяна на памперса посягайте към овлажняващ артикул. Ако кожата на вашето бебе е доста суха, използвайте хидратиращ крем и преди разходка на открито. Нанасяйте го десетина минути преди да сложите от слънцезащитния. Можете да продължите грижата след баня с на Klorane Bébé , който е с успокоителен дестилат от цветове на невен от органично отглеждани растения. Формулата му е обогатена с растителни масла и е формирана от 97% натурални съставки. Осигурява добра хидратация, успокоява и защищава кожата от сухота.

Да, продуктите са значими...

Нежната детска кожа изисква извънредно внимание към наличието на продуктите. Присъствието на натурални и естествени екстракти им дават преимущество. И защото зелената вълна от дълго време не е мода, а нужда, избирайте деликатно козметиката за вашето дете. По този метод ще предпазите кожата му от възпаления и нежелани алергични реакции. Най-често употребявани при продуктите за бебета и деца са чистите екстракти от лайка, смрадлика, слънчогледово или бадемово олио и зехтин и несъмнено, невенът, който употребяват от Klorane Bébé . Всички тези съставки имат омекотяващо, успокояващо и подхранващо деяние, което не нервира малчуганите, а кожата им е „ обхваната ” в сигурност. Не по-малко значими са и останалите разяснения като липса на аромати, оцветители и парабени.



С поддръжката на

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР