Поне 35 души са загинали в ивицата Газа при бомбените

...
Поне 35 души са загинали в ивицата Газа при бомбените
Коментари Харесай

Поне 35 души са загинали при ответните удари на Израел в Газа

Поне 35 души са починали в линията Газа при бомбените офанзиви на израелската войска през миналата нощ, оповестиха палестинските здравни служби, представени от Си Ен Ен. Те допълниха, че към 220 души са ранени. Израелските управляващи от своя страна оповестиха, че са умъртвили над 15 военни при поразяване на над 100 цели в Газа. Сред убитите са били двама от основните разузнавачи на радикалното палестинско придвижване " Хамас ".

" С помощта на нашите изтребители, както и на службите за сигурност, елиминирахме основни фигури в разузнаването на " Хамас ": Хасан Кауджи, началник на отдела за сигурност на военното разузнаване на " Хамас " и заместникът му Уайл Ису, началник на отдела за контраразузнаване ", се споделя в формалното известие на израелската войска.

Отделно минимум 245 палестинци са ранени при конфликти с израелската войска на Западния бряг, съгласно изявление на Червения полумесец.

Сблъсъците в региона на Източен Йерусалим не престават вече няколко дни, само че ескалираха през миналото денонощие. Напрежението се повиши след безредиците в джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим, почнали при започване на май, при което пострадаха над 700 души. Повод бе решение на израелския съд да отнеме къщи в шейх Джара от арабски фамилии, живеещи там повече от половин век, в интерес на еврейски заселници на съображение, че тези къщи са им принадлежали преди 1948 година

Вчера се стигна до погроми в град Лод, край Тел Авив. Там хиляди палестинци излязоха по улиците, а израелците бяха принудени да се изтеглят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР