Помощник-треньорът на националния ни отбор по футбол Георги Донков заяви

...
Помощник-треньорът на националния ни отбор по футбол Георги Донков заяви
Коментари Харесай

Георги Донков: Националите показаха, че могат да се противопоставят на отбори като Сърбия и Унгария

Помощник-треньорът на националния ни тим по футбол Георги Донков съобщи в предаването " Арена Спорт ", че е доста удовлетворен от представянето на " трикольорите " в мачовете с Унгария и Сърбия. Той акцентира, че времето за подготовка преди квалификационните срещи за Евро 2024 е било извънредно малко.

" Не може да не сме удовлетворени от резултатите, които постигнахме против два класни тима, каквито са Унгария и Сърбия. Имахме доста малко време да се подготвим. Всичко беше доста интензивно, тъй като събрахме тима в понеделник сутринта и до четвъртък (квалификационната среща с Унгария) трябваше да възстановим играчите и да ги подготвим с нови тактически инструкции ", разяснява експертът.

Той е на мнение, че играчите имат голям капацитет и могат да покажат високо равнище против всеки един тим.

" Футболистите демонстрираха и в двата мача, че могат да се опълчват на тимове като Сърбия и Унгария. Съставът на " маджарите " е артикул след 6-годишна работа с един и същи треньор с ясна тактичност. Всички знаем класата и цената на сръбските футболисти. В мнго обстановки против тях нашите момчета демонстрираха, че могат да стоят против тях като с равни ", съобщи помощник-треньорът в " Арена Спорт ".

Донков счита, че би трябвало да се работи и върху менталното положение на играчите в българския народен тим.

" Тежко им е. Тези непозитивни резултати, които реализираха в предходни мачове, им въздействат. Това са млади момчета, които занапред навлизат в кариерата. Те не са се построили към момента като мъже. В България сме свикали да сме настроени негативно, вместо позитивно. Обръща се повече внимание на недобрите изяви в един, а не на положителните. От това наподобява, че имаме доста недостиг, който би трябвало да отстраняваме ", сподели Донков.

Цялото изявление на експерта можете да видите във видеото.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР