Помогни си сам, за да ти помогне и Бог -

...
Помогни си сам, за да ти помогне и Бог -
Коментари Харесай

Шивачки от Дулово ушиха 90 хиляди маски за различни институции

" Помогни си самичък, с цел да ти помогне и Бог " - тази позната национална мъдрост въодушевява шивашки компании от силистренската община Дулово да шият защитни маски и да ги подаряват на нуждаещи се. Техния образец следват и педагозите от единствената в региона професионална гимназия по облекло в града.
„ Тази концепция се появи в мен, когато болестта потегли от Китай. Прецених, че може някой ден да доближи и до нас”, споделя за БНР собственичката Невин Хасан, която си закупила маска, разшила я и направила кройка. „ След това набрах нужния плат и дружно с всички мои служащи за седем дни ушихме 90 хиляди маски.”

Дезинфекция на пространствата се прави непрекъснато от рано заран, по време на всички почивки и след края на работния ден, твърди Невин Хасан. „ Всичките сме с защитни маски. Не позволяваме външни лица. Засега нямаме нито едно заболяло наше момиче или наш чиновник.”

Ушитите маски са изпратени на общини, домове за възрастни, лечебни заведения и други институции. Пакетите с маските на дуловските шивачки пътуват всеки ден до разнообразни точки на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР