Помня как се запознах с нея - озовахме се на

...
Помня как се запознах с нея - озовахме се на
Коментари Харесай

Звезделина Цолова: Градската мацка с класна осанка и топли очи

Помня по какъв начин се срещнах с нея - озовахме се на погача на едно сладко бебче, на което тя е вуйна, а аз - съседка на майката. И внезапно ни сплоти концепцията за ароматното, стоплящо всички сетива (особено в сезон) греяно вино. Тичах по етажите до у дома за подправки, а тя дегустираше канела или цитрус да сложим още вътре. Сложихме от всичко. По доста! Топлината на напитката спомогна и за топлота в приказките.

Звезделина е един извънредно забавен човек - като я погледнеш, има някак класна външност - като пристигнала от друго време е. Но не бъркайте това с студен темперамент. Тя е топъл, сърдечен и безпределно ухилен човек. И с изключение на всичко друго - пъклен интелигентна и креативна. Затова няма по какъв начин да не ви опиша за тази градска мацка, за която Паоло Сорентино е същинска уязвимост, пианото - новата пристрастеност, а кумир за дами са й онези дами, които имат семпло и стилно наличие.

Basics:

Образование: Със сигурност цялостен живот ще изучавам и всякога ще диря нови провокации, започнах с Националната гимназия за антични езици и култури, след това реклама и бранд мениджмънт, само че къде ще съм след 5 - 10 години и с какво ще се занимавам - въображението ми ще реши. 

Модни желания: Всичко, което ще живее постоянно, повече класики, по-малко трендове. Less is more на 100%.

Любима напитка: Зависи в какъв брой часа ми е заложен този въпрос. В ранните и следобедни часове - кафе, към обяд и вечер - вино, за предпочитане пенливо. След като живяхме една пролет на Балеарските острови станах голям почитател на cava-та. 

Книга или филм? И двете, книга с твърди корици и европейско кино. Паоло Сорентино ми е уязвимост.

Къде ще те открием най-често? В подножието на планината, където създадохме с индивида до мен нашият комфортен дом и работно място, нашата насочна точка към света, където постоянно се прибираме, колкото и да пътуваме и оставаме по частичка от себе си. 

Къде ти откриваш себе си най-често? Напоследък измежду черно-белите клавиши на пианото, тъй като открих ново занимание в края на предходната година, което съумява да ме погълне, без отговорности и цели, а просто за наслаждение. 

In details:
                             

- Връщам те години обратно. Прочетох някъде, че в ученическите ти години твое фешън ентусиазъм е Елизабет Тeйлър. Какво толкоз доста те впечатли в нея в тази нежна възраст?
- Осанката, чувството за жена, без да демонстрира доста, а споделя толкоз доста, филмите и идеите й, постоянно съм харесвала и имала за кумир дами, които имат семпло и стилно наличие, не съм харесвала изкуственото, преекспонирането, бъбривото. Харесват ми неща с въображение, там, където създателят е желал нещо друго да каже, не дословното.   

- Какво смяташ, че съумя да си откраднеш от стила й?
Може би пристрастеността й към бижутата и това, че ти създаваш към този момент две лимитирани сбирки с българския бранд Personal Conversations? Какво е продължението? Започвам в обратна посока - продължението за третата ни година ще е японска сбирка бижута, след испанската и гръцката, телепортът на въображението ни ще ни води още по-далеч, имаме доста смели фантазии и проекти, работим от предходната година върху тях, уповавам се през октомври да ви ги покажа и опиша напълно.

 Звезделина Цолова Калоян Христов

А дали има взаимовръзка сред бижутата и разбирането ми за красиво в стила и модата (Елизабет Тейлър е единствено един образец за това) - най-вероятно има, тъй като ние сме това, което консумираме, харесваме, гледаме, обичаме, вкусваме и усещаме. Аз постоянно съм предпочитала да изляза на открито със моден костюм, сако и риза, само че да имам едно акценто украшение, което издава малко от характера ми. Това е моят прочит. С тези сбирки ние описваме истории, вършим ги в дребни количества, веднъж в годината, с цел да не прекаляваме, светът има задоволително от всичко. Тези бижута остават диря в съзнанието и стават очевидци на толкоз доста случки, похвали, първи срещи и истории, те са част от дрешника и стила на нашите клиенти дълго, а това е най-голямата премия. 

- Всъщност, през днешния ден ти си определяна като „ фешън и начин на живот “ блогър. А ти по какъв начин се определяш?
- Като почитател на трендове, или като жена, която ги постанова? Не съм нито едно от двете, аз съм естествен човек като всеки различен, който демонстрира моменти от живота си, изборите и желания си, вдъхновенията и драмите си, само че с изключение на да употребява - желае и да дава и остава нещо след себе си. Много години изграждах публика, която ме е следвала и в моментите, когато съм била доста тиха, не ми се е споделяло, или когато съм била прекомерно дейна, че чак досадно. Сега нуждая се и работя върху продължението, когато лицето ще се трансформира в персона. Искам да основа нещо свястно, което да е от изгода освен за мен, оттатък персоналните ми ползи, идея за всички. И, с цел да не звуча като кандидатка за Мис Свят, работя с още един човек по построяването на едно пространство, което има за цел да заключи и извади на фокус доста смислени и качествени неща в България. 

 Звезделина Цолова Калоян Христов

- Има нещо ретро, класическо и в същото време с това съвременно във всеки кадър или видео, които споделяш с аудиторията. Магични са! Разкажи ни за процеса – музи, опити, концепции. Нека отдадем заслуженото на усърдната работа по всеки един кадър, който мнозина считат, че е просто „ Щрак! “ и готово.
- При нас е метод на живот, доста от тези фрагменти сме ги забелязали и уловили безусловно ей по този начин, до момента в който пием кафето си и светлината се е прокрадвала по най-красивия метод в стаята, други са плод на доста работа и предварителна подготовка, а трети в никакъв случай не са станали по този начин, както си ги представяме. И двамата с Кало (човекът зад кадър и до мен в живота) сме актьори, постоянно с друго виждане и след доста обмяна на мисли, от време на време на висок звук и след доста пристрастености - се основава това, което хората виждат. Най-често аз съм индивидът с концепциите, който лети, а той ми поставя рамките и тежестта на техническото осъществяване. Екип сме, 7 години работихме извънредно дружно, само че през последните години го вършим единствено, когато си заслужава и на двамата ни харесва, с цел да не се изчерпва това сред нас и като двойка, семейство.   

- Казват, че „ дяволът се крие в детайлите “. Кой е детайлът, който може да се назова „ твоята запазена марка “?
- Мисля, че моята запазена марка е, че е аз описвам истории по един персонален и присъщ за мен метод, не просто посредством фотоси и думи. Винаги с голямо предпочитание и пристрастеност, което си проличава, уверена съм. Когато имам рекламни акции - те са мотив да приказвам на моя език, да употребявам моето виждане за тяхното наличие. Затова и няма по какъв начин нещо, което не одобрявам и не в моята природа - да бъде ентусиазъм и показано в моя профил, ние просто не вършим това съвпадане, което се получава като краен резултат в

- И за край: Къде се чувстваш повече себе си? В съвременна градска конюнктура или надалеч в хубостта на тишината?
- Все повече надалеч от градския непотребен звук, към този момент овладяла умеенето да се изключвам и същински да се любувам на миг, място, хора, само че постоянно с едно око отворено към красивото, смисленото и стойностното.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР