Помните ли скандалния щангист Гълъбин Боевски? В началото на века

...
Помните ли скандалния щангист Гълъбин Боевски? В началото на века
Коментари Харесай

Помните ли скандалния щангист Гълъбин Боевски? Най-накрая има повод за усмивки, ето каква радост му донесе новата година

Помните ли скандалния щангист Гълъбин Боевски? В началото на века беше един от най-емблематичните спортисти на България – завоюва олимпийска купа (2000 от Сидни), два пъти стана международен първенец (1999 и 2001) и три пъти европейски (1999, 2002 и 2003). По-късно обаче нещата се объркаха, но доста се объркаха. През 2004 година Международната федерация по повдигане на тежести му лиши спортните права за осем години поради подправяне на допингови проби. Това на процедура постави завършек на кариерата му. Още по неприятно стана през 2011 година. На 24 октомври бе задържан на летище Гуарульос в Сао Пауло, Бразилия, при опит да напусне страната с 9 кг кокаин. Наркотиците са открити в тайници в два от трите спортни сака на малолетната му щерка Сара, която го е придружавала, с цел да взе участие в интернационален шампионат по тенис. В края на декември 2011 година от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) оповестяват, че кокаинът е бил предопределен за България и Гълъбин Боевски е щял да бъде заплатен за неговото преместване. На 3 май 2012 година е наказан на 9 години и 4 месеца затвор от федералния съд в Бразилия. На 22 октомври 2013 година напуща Бразилия, а Министерство на външните работи удостоверява, че е освободен.

Новата 2018 година обаче пристигна със страхотна новина за Гълъбин

Той стана дядо за повторно. Дъщерята на Боевски – 20-годишната Сара, е родила момченце от дългогодишния си другар. Това стана ясно от нейна обява в обществената мрежа. Така фамилията на Боевски е посрещнало една в действителност щастлива Нова година. Именно поради появяването на внука си Гълъбин се е прибрал в България за празниците. Той живее в Испания от известно време насам, само че щом научил, че дъщеря му ще ражда скоро, незабавно си пристигнал в Кнежа. Това е вторият внук на някогашния пандизчия. Преди 5 години синът му Пол също го подари с внуче. Тогава обаче олимпийският първенец беше зад решетките и не съумя да се порадва на първите месеци от живота на бебето.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР