Помните ли МТК Гроуп, на която Столична община плаща щедри

...
Помните ли МТК Гроуп, на която Столична община плаща щедри
Коментари Харесай

Помните ли МТК Гроуп, на която Столична община плаща щедри суми за поддръжката на автобусни линии в северната част на града?

Помните ли МТК Гроуп, на която Столична община заплаща великодушни суми за поддръжката на автобусни линии в северната част на града?

Е, в този момент на обвързвана с тях компания ще плащаме и за електрическата енергия, нужна за осветяване. Лампите в София ще ни излязат не златни, ами диамантени.

Само дни след разкритията за повишените с пъти цени, на които общината купува въпросните лампи, Капитал осведоми, че компанията Кумер ООД ще продава ток на столицата за идващите три години. Срещу скромната такса от 9 лв. за мегаватчас над пазарната цена (първоначално Капитал писа даже за 29 лв., само че по-късно информацията беше коригирана). За съпоставяне Метрополитен ще заплаща на ЧЕЗ 7.30 лв..

Какви са връзките? Управител и съучастник в Кумер ООД е Емилия Илиева. Тя, дружно с Росен Илиев съставлява компанията Джей Ар инвест, която е притежател на МТК Гроуп. Чийто шеф пък е Росен Илиев.

Не знам по какъв начин тези хора не престават да стоят отпред на общината и да не им пука. Честно казано не съм си представял подобен гьонсуратлък. Тук не е въпроса за оставки на бушони. Фандъкова е извънредно време да си върви. Защото не е отговорен този, който яде баницата. Няма такава безочливост.

Договаряш общината да купува безценен ток, по-късно ревеш за държавни помощи. Затова приказвам, че в този момент е златно време за възстановяване на успеваемостта и прекъсване на течовете. А това със 100% обезщетения няма по какъв начин да стане. Много им е комфортно цяла България да заплаща за схемите на софийската администрация. Досега за парното, а желаят и за тока.

Мен персонално ме е позор хората от другите градове да ми заплащат сметките. Все едно тук сме закъсали, а в провинцията всичко им е шест.

Ето и публикацията в Капитал: https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/gradove/2022/01/31/4307816_nov_dogovor_za_20_mln_lv_shte_skljuchi_sofiia_za/

Владислав Панев
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР