Помагат на сърцето, костите, дихателните пътищаВ много страни от Близкия

...
Помагат на сърцето, костите, дихателните пътищаВ много страни от Близкия
Коментари Харесай

Яжте 2-3 пресни смокини дневно

Помагат на сърцето, костите, дихателните пътища
В доста страни от Близкия изток и Централна Азия смокинята се уважава като свещено дърво, което подарява здраве и хубост. Плодовете й оказват помощ в битката с доста болести.

Кардиолозите мощно предлагат да се ядат най-малко 2-3 пресни смокини на ден за лекуване и профилактика на сърдечно-съдови болести. Плодовете се предлагат при разширени вени, тромбофлебит и тромбоемболия.

Смокините са потребни при всевъзможни болести на стомашно-чревния тракт. Те са ефикасни като отхрачващо, диуретично и противовъзпалително средство. Сладкото от смокини е доста по-ефикасно от малините за намаление на високата температура при грип или простуда и оказва помощ за щедро изпотяване.

При лекуване на възпалителни процеси на дихателните пътища (бронхит, ларингит, трахеит) смокините също са извънредно потребни: първо се варят в мляко за 10-15 минути, след което се одобряват по 1 чаша на 3-4 часа през целия ден.
Тъй като смокините съдържат огромно количество калций, е потребно да ги консумирате при всевъзможни болести на костите и ставите. Освен това заради наличието на фибри те дейно се борят с неприятния холестерол, имат удобен резултат върху процеса на храносмилане и оказват помощ за унищожаване на токсините от тялото.

Въпреки всички изгоди от смокините, за жалост, те имат и противопоказания. Смокини не би трябвало да ядат хора с диабет, както и заболели от подагра или остро инфектиране на червата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР