Помагал на Олег Дерипаска да излезе от санкционния списъкБивш високопоставен

...
Помагал на Олег Дерипаска да излезе от санкционния списъкБивш високопоставен
Коментари Харесай

Бивш агент на ФБР осъден заради руски олигарх

Помагал на Олег Дерипаска да излезе от санкционния лист
Бивш почитан чиновник на ФБР бе наказан на четири години и два месеца затвор за нарушение на глобите против Русия, защото работил за съветски олигарх и търсил компромати против богат негов противник, съобщи АП.

Съдийката по делото Дженифър Риърдън сподели, че 55-годишният Чарлз Макгонигал е навредил на националната сигурност на Съединени американски щати посредством неведнъж занемаряване на глобите против Русия. Подсъдимият бе санкциониран с 40 000 $ и му бе подредено да изплати и други 17 500 $.

Прокурорът дефинира закононарушението на Макгонигъл като алчно присвояване на пари, с потребление на знанията, които е натрупал в кариерата си във ФБР, с цел да се сближи с известния съветски олигарх, милиардер и фабрикант Олег Дерипаска, който преди е разследвал. Дерипаска е под глобите на Съединени американски щати от 2018 година

По време на процеса Макгонигал, оглавявал в миналото офиса на ФБР в Ню Йорк, призна, че е приел над 17 000 $, с цел да помогне на Дерипаска да събере компрометираща информация за различен съветски олигарх и негов бизнес съперник. Освен това, съгласно прокурорите, някогашният сътрудник опитвал да помогне на Дерипаска да излезе от листата на глобени лица и преговарял да получи хонорар сред 650 000 и 3 милиона $ за търсене на електронни файлове, разкриващи скрити активи от 500 000 $, принадлежащи на бизнес противник на Дерипаска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР