Ползващите обществения транспорт французи вероятно ще имат кошмарен ден утре,

...
Ползващите обществения транспорт французи вероятно ще имат кошмарен ден утре,
Коментари Харесай

Франция се готви за транспортен ад

Ползващите публичния превоз французи евентуално ще имат призрачен ден на следващия ден, 19 януари, поради проведената от синдикатите стачка в символ на митинг против плана за промяна на пенсионната система, призна държавното управление, представено от Франс прес.

" Това ще е " каторжен " четвъртък със съществени нарушавания в превоза ", сподели делегираният министър за превоза Клеман Бон. Той прикани французите да отсрочат пътуванията си и да работят отдалечено, когато това е допустимо.

" Надявам се да не продължи дълго ", съобщи Бон, наблягайки, че не е в положение да планува последствията, които нови протестни дейности биха могли да окажат върху февруарската почивка на учениците.

Според Клеман Бон болшинството към момента би трябвало да " изясни наличието на промяната ", която има за цел да " избави френската пенсионна система ".

Относно водачите, които се опасяват от дефицит на горива поради предстоящото прекъсване на работа на рафинериите като част от митинга, министерството означи, че не е належащо да се вземат защитни ограничения, защото понастоящем няма никакво блокиране

В реалност доста бензиностанции към този момент са " на изсъхнало " поради водачите, които зареждат колите си като защитна мярка.

За на следващия ден с изключение на в транспортния отрасъл са планувани стачки и в бранша на електрическата енергия, с вероятни прекъсвания на производството, както и в бранша на образованието.

Целта на промяната е да се вдигне законовата възраст за излизане в пенсия от 62 на 64 години, с цел да може държавното управление да се оправи с плануваните дефицити в пенсионната система в дълготрайна вероятност. Синдикатите слагат редица въпроси, свързани с хора, почнали да работят доста млади, или специалностите с тежък физически труд.

Предходният план за пенсионна промяна от 2019 година бе отритнат под натиска на съществени митинги и изключителната обстановка с КОВИД-19.

Пенсионната промяна е част от предизборните обещания на президента Еманюел Макрон, който бе избран отново предходната година, напомня Агенция Франс Прес. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР