Ползите за България от срещата на върха в София са

...
Ползите за България от срещата на върха в София са
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Вече сме осъзнали, че силата на ЕС е в единството

Ползите за България от срещата на върха в София са доста повече, в сравнение с негативите, които изстрадахме през тези два дни. Благодаря на всички водачи, които до един пристигнаха в София. Това е почитание не към мен, не към държавното управление, а към българския народ. Това съобщи министър председателят на България Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила по време на конференция след срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани.

„ Крайно време е всички в България да чуят и да схванат, че това е председателството на България и когато то е сполучливо, България е сполучлива “, акцентира той.

„ Имахме една доста добра полемика, доста почтена и откровена. Отдавна не съм чувал да се приказва толкоз откровено “, съобщи Борисов. "Разходката, която направиха Тереза Мей, Еманюел Макрон и Ангела Меркел, е доста алегорична. Много съм благополучен какъв брой съглашения подписаха водачите. Символично е и решението сред Вучич и Ципрас, нека скоро да имаме дефинитивно решение. На всички стана ясно, че с проблемите, които имаме, единственото избавление е да бъдем единни, или както Ангела сподели: "Лист да не може да мине сред нас ", добави министър-председателят.

Българският министър председател се обърна към задграничните публицисти, с цел да разсее терзанията от разширението на Европейски Съюз. „ Ако Западните Балкани въплъщават една страна, то нейният Брутният вътрешен продукт ще е 96 милиарда евро в хазната на Европейски Съюз. "За съпоставяне колкото на страна като Словакия. Това ли плаши Европейски Съюз? Не е ли по-добре тези хора да са в договаряния с Европейски Съюз, политическите им елити да се стремят да покрият критериите на Европейски Съюз или да дойдат външни сили в района. Всички си потеглиха отсам с по едно мислено “, сподели Борисов.

„ За всички стана ясно, че с проблемите, които имаме с огромните геополитически страни, единственото избавление е да сме единни. Вече сме осъзнали, че силата на Европейски Съюз е в това. Солидаризирам се с всичко, което споделиха сътрудниците преди мен. Видяхте какъв брой съглашения бяха подписани през днешния ден “, акцентира Бойко Борисов.

По думите му е било реализирано доста, с цел да може след срещата в София, водачите да си тръгнат с подготвени подписани планове.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР