Ползите от ваксината срещу COVID-19 на компанията АстраЗенека (AstraZeneca) са

...
Ползите от ваксината срещу COVID-19 на компанията АстраЗенека (AstraZeneca) са
Коментари Харесай

Ползите от ваксината на АстраЗенека са много повече от рисковете

Ползите от имунизацията против COVID-19 на компанията АстраЗенека (AstraZeneca) са доста повече от рисковете, увери през днешния ден почитан представител на Световната здравна организация (СЗО), представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) разисква тези дни възможната връзка сред препарата и редки типове тромбози. Рожериу Пунту де Са Гашпар, шеф на СЗО за регулациите, посочи, че от това, което е известно досега, салдото сред изгодите и рисковете " остава в доста огромна степен позитивен ". " Тези преимущества в действителност са доста огромни що се отнася до намаляването на смъртността измежду имунизираното население ", акцентира той. Де Са Гашпар означи, че специалистите и медиите са прекомерно склонни да слагат акцент единствено върху рисковете. " Трябва да възстановим салдото (на нашето обръщение в посока) на изгодите, които носи имунизацията ", прикани той.

По-рано през днешния ден почитан представител на ЕМА загатна за съществуването на връзка сред препарата на АстраЗенека и случаи на тромби, образували се след неговото слагане. " Вече сме в положение да кажем, че е ясно, че има връзка с имунизацията. Все още обаче не можем да кажем кое е съответното нещо, което предизвика тази реакция ", съобщи Марко Кавалери, който дава отговор за имунизационната тактика на ЕМА, в изявление, оповестено през днешния ден в италианския ежедневник " Месаджеро ". Той акцентира, че при все че изгодите от препарата са повече от рисковете. ЕМА е почнала да разисква въпроса. Очаква се тя да даде своята оценка на следващия ден, сподели през днешния ден европейският комисар по опазването на здравето Стела Кириакидис, представена от ДПА.

Кавалери предвижда, че ЕМА няма да сложи тази седмица възрастови ограничавания за потреблението на имунизацията на АстраЗенека, както към този момент направиха няколко страни. От няколко седмици има съмнения за вероятни съществени странични резултати, като да вземем за пример образуването на тромби, при хора, имунизирани с препарата. Бяха регистрирани десетки такива случаи в разнообразни страни, напомня Агенция Франс Прес. От съображения за сигурност някои страни преустановиха слагането на имунизацията на АстраЗенека на хора от избрани възрастови групи. Сред тях са Франция, Германия и Канада. Други страни, да вземем за пример Норвегия и Дания, стопираха напълно имунизацията от приложимост.

В средата на предишния месец ЕМА разгласи, че няма доказателства препаратът на АстраЗенека да е предизвикал тромбозите на имунизирани с него хора, отбелязва ДПА. Европейският лекарствен регулатор обаче стартира изследване, с цел да може да удостовери своето мнение. В края на март директорката на ЕМА Емър Кук се разгласи срещу рестриктивните мерки при потреблението на имунизацията на АстраЗенека. Тя добави, че се чака организацията да излезе с обновена рекомендация след свое съвещание от 6 до 9 април. Самата британско-шведска компания разяснява предишния месец, че " няма никакви доказателства за засилен риск ", а в събота увери, че " сигурността на пациентите " е " водещ принцип " за нея, напомня Агенция Франс Прес. След слагане на доза от имунизацията на АстраЗенека са били регистрирани десетки случаи на тромби, няколко от които са завършили със гибел. Във Англия са регистрирани 30 случая и седем умряли при 18,1 милиона сложени дози към 24 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР