Ползите от чесъна са известни отдавна, освен това той е

...
Ползите от чесъна са известни отдавна, освен това той е
Коментари Харесай

Ето как правилно да съхранявате чесъна. Така остава свеж цяла година

Ползите от чесъна са известни от дълго време, също така той е един от продуктите, които постоянно би трябвало да бъдат на разположение. Но не всеки знае по какъв начин да го съхранява.
При верни условия той може да бъде съхранен в огромни количества до идващия сезон, в противоположен случай той ще стартира да гние или да покълва.
Щом чесънът стартира да покълва (това се случва основно заради високата влажност), наличието на витамини стартира бързо да спада. Става блудкав и бързо се скапва.
Сортирайте чесъна, отстранете всички глави с петна.
Стар метод за предпазване
Чесънът се сплита в плитка и се окача на хладно и мрачно място – на тавана или в мазето. Съхранява се в продължение на месеци, без да покълне.
Изгорете корените
Прясно набраният или платен чесън постоянно има корени. Да, те не са прекомерно забележими, само че точно тази твърда основа е виновна за това дали чесънът ще покълне или не. Изгорете корените благодарение на кибрит или запалка.
Заровете го в сол
За този способ се нуждаете от кутия или трилитров буркан. Слоевете сол се редуват с главите чесън и се затваря компактно.
Друг метод за предпазване на чесъна от влага е потреблението на дървени стърготини, зърно, пепел или брашно вместо сол, като изискването е горният пласт на насипния артикул да е не по-малък от 2 см.
Разтопен парафин
Прясно набраният чесън се потопява в разтопен парафин и се оставя да се отцеди и изстине.
Всяка стопанка би трябвало да знае по какъв начин да съхранява продуктите. В последна сметка усетът на ястията и техните изгоди за организма директно зависят от това. Между другото, в маринована форма, чесънът е не по-малко потребен и сигурно няма да се скапе!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР