Ползи от отказването на цигаритеВъпреки факта, че в момента в

...
Ползи от отказването на цигаритеВъпреки факта, че в момента в
Коментари Харесай

Жълти зъби, вехта кожа и аромат на пепелник: Защо да спрем цигарите още днес

Ползи от отказването на цигарите

Въпреки обстоятелството, че сега в света има близо 1 милиард пушачи, изследванията демонстрират, че 7 от 10 са подготвени да се откажат от нездравословния табиет.Вече са пробвали един път или неведнъж, само че в последна сметка са засмукани назад в този циничен кръг на пристрастяване.

Противно на общоприетото мнение, пушачите в действителност обичат да пушат.Те са наясно с обстоятелството, че вредят на себе си физически, психически и финансово.

Преди да се гмурнем в морето от изгоди за здравето, дано първо да разгледаме финансовите – какво можете да извършите с парите, които сте спрели да харчите за цигари.

Финансови изгоди от отказването на цигарите

Пушачите харчат доста пари, с цел да подхранват своята взаимозависимост.В България най-ниска цена на кутия цигари е към 5 лв.. Следвайки наклонността, общите разноски за 50 години съвсем ще утроят тази сума, достигайки близо 15 лв..

Ако спестявате тези пари всекидневно, след време те ще бъдат задоволително, с цел да си купите страхотна нова кола или да позволите на детето си да получи висше обучение.Освен това, в случай че поставите тези пари в спестовна сметка, съвсем ще утроите сумата даже при непретенциозен лихвен % от 4%.

Изчисляването на всички свързани разноски, даже тези, които наподобяват минимални, като да вземем за пример запалки и пепелници, би довело до обилни спестявания през годините. Тази сума пари не е за подценяване.

Социални изгоди от отказването от тютюнопушене

Пушачите постоянно са дискриминирани през днешния ден.Въпреки че огромна част от популацията пуши, пушенето е неразрешено в заведения за хранене, питейни заведения, нощни клубове и на голям брой обществени събирания.

Вече не е нужно да пропускате обществени събития (театър, кино, изложения и други), където пушенето е неразрешено.

Чувствайте се спокойни измежду хора, които не пушат.Не е прелестно да се извинявате на всеки тридесет минути, с цел да можете да отидете да изпушите една цигара.

По-лесно ще контролиратеемоциите си, без да се постанова да се връщате към цигарите като средство за усмиряване на нервите.

Спортувате по-качествено.Изследванията демонстрират, че непушачите се занимават със здравословни извършения по-редовно от пушачите.

Спрете да подлагате вашето семейство, другари и хората към вас на пасивно пушене.Те ще бъдат по-здрави и ще имат по-малък късмет да се разболеят в бъдеще.

Ползи за здравето от отричане от тютюнопушене

Последно, само че несъмнено не на последно място, са изгодите за здравето, на които ще се насладите, откакто спрете да пушите.Тютюнопушенето предизвиква доста здравословни проблеми -ракът на белия дроб и сърдечните болести са най-лошите, само че сигурно не са единствените.

Ще разделим тези изгоди на краткосрочни и дълготрайни.Дългосрочните са тези, които са резултат от непушене за една година или повече.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР