Ползи от лененото семе за здравето и красотата Лененото семе

...
Ползи от лененото семе за здравето и красотата Лененото семе
Коментари Харесай

Ползи от лененото семе за здравето

Ползи от лененото семе за здравето и хубостта

Лененото семе е най-добре да се употребява незабавно откакто го смелите.

Съдържа омега-3 мастни киселини, които ускоряват кръвообращението и имат противовъзпалителен резултат. Помага при остеопороза, като понижава риска от фрактури на костите и обезпечава умерена отбрана против диабет вид 2.

Богато е на магнезий, манган, фосфор, мед и тиамин.

Две супени лъжици ленено семе съдържат 6 грама фибри и 4 до 5 грама растителни протеини. Магнезият усъвършенства настроението и по-доброто качество на съня, манганът създава колаген и по този метод въздейства върху здравето на кожата и костите. Фосфорът оказва помощ за образуването на клетъчни структури и укрепва костите. Медта взе участие в производството на сила и колаген и е нужен за производството на червени кръвни кафези, които доставят О2 в нашето тяло. Тиаминът ни дава сила и оказва помощ на нервната система. Най-добре е да го смелите и да го изядете незабавно, тъй като е доста сензитивно към светлина и въздух.

Предотвратява преждевременното стареене
Лененото семе е главен източник на антиоксиданти, наречени полифеноли. Предпазва от сърдечни болести, рак и оксидативен стрес, който поврежда клетките. Смята се, че лененото семе предотвратя преждевременното стареене и невродегенеративните болести като заболяването на Алцхаймер и Паркинсон.

Бори се против неприятния холестерол
Добрите мазнини в лененото семе намаляват високото кръвно налягане, предотвратяват образуването на плака в артериите, намаляват равнищата на “лошия ” холестерол и предотвратяват инсулт.

Фибрите улесняват храносмилането
Лененото семе съдържа разтворими и неразтворими фибри. Разтворимите фибри форсират метаболизма, като спомагат за по-лесното изхвърляне на изпражненията.
Неразтворимите фибри, въпреки това, подтикват храносмилателната система и по този метод въздействат на вярното действие на червата.

Противоракови резултати
Проучванията демонстрират, че лененото семе предотвратява развиването на тумори, изключително рак на гърдата, простатата и дебелото черво. Ленът е богат на лигнини, за които се смята, че имат антиангиогенни свойства, т.е. предотвратяват растежа на тумори. Проучване, включващо повече от 6000 дами, откри, че дамите, които постоянно употребяват ленено семе, са по-малко склонни да развият рак на гърдата.

Регулира диабета
Лигнините в лененото семе понижават риска от диабет. Според проучване тези, които ядат по 13 г ленено семе всеки ден, имат по-ниски равнища на глюкоза и инсулин в кръвта.

Вижте още: Домашен тор за чушки

Гладка кожа и красива фигура
Хората, които употребяват ленено семе имат по-здрава кожа. Лененото семе, в композиция с водата, основава гелоподобна конструкция, която забавя изпразването на стомаха и обезпечава мощно чувство за задоволеност.

Менопауза и битка с горещите талази
Според някои проучвания лененото семе може да помогне в битката с горещите талази при менопауза.

Най-добре е да консумирате одеве смляно ленено семе. Използвайте го в каши, салати, като добавка към варени зеленчуци, печива. Всяко яйце в печивата може да бъде сменено с една супена лъжица ленено семе и три супени лъжици вода.

Както виждате невероятните изгоди от лененото семе за здравето са в действителност доста.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР