Ползи от жълтъка за здравето на щитовидната жлеза Консумацията на

...
Ползи от жълтъка за здравето на щитовидната жлеза Консумацията на
Коментари Харесай

Ползи от жълтъка за правилната работа на щитовидната жлеза

Ползи от жълтъка за здравето на щитовидната жлеза

Консумацията на яйца е един от най-лесните способи за възстановяване здравето на щитовидната жлеза.

Тази жлеза е виновна за положението на нервната система и душeвността, сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт, репродуктивната система и опорно-двигателния уред. Ако щитовидната жлеза не работи добре, стартират съществени здравословни проблеми. Най-често наранени са дамите след 40 годишна възраст.

Двата съществени хормона на щитовидната жлеза, трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4), са формирани от тирозин и йод. Т3 е биологично деен хормон, до момента в който Т4 остава неактивен, до момента в който не се трансформира в Т3.

Щитовидната жлеза създава различен хормон – калцитонин, който поддържа естествените равнища на калций, задейства минералния метаболизъм, поддържа целостта на костните тъкани и форсира тяхната регенерация. Ако концентрацията на този хормон в кръвта е по-висока от допустимата, това демонстрира проблеми на щитовидната жлеза, белите дробове, простатата, гърдата, анемия и хиперплазия.

Ранните признаци при заболяване на щитовидната жлеза са съвсем невидими, тъй че диагнозата на първия стадий е невъзможна. Ето за какво, е значимо да се погрижите авансово за здравето на щитовидната жлеза, като изберете оптимална диета.

Ползи от жълтъка за щитовидната жлеза
Както всеки различен орган в нашето тяло, щитовидната жлеза зависи от постоянното доставяне с хранителни субстанции, от които тя се нуждае, с цел да действа вярно. Жълтъкът е добър източник на трите най-важни хранителни субстанции за щитовидната жлеза.

Тирозин
Това е аминокиселина, която се всмуква от протеиновите храни и се създава в организма от друга аминокиселина, фенилаланин. Тирозинът е формула за положително въодушевление, отстранява безпокойството и страха и оказва помощ в битката със напрежението. Две пилешки яйца съдържат 0,5 година тирозин и 0,7 година фенилаланин.

Йод
Недостигът на йод остава една от главните аргументи за нарушено мозъчно развиване при децата. Всеки от нас би трябвало да получава задоволително количество йод през целия си живот, с цел да може щитовидната жлеза да създава хормони. Един жълтък обезпечава на организма 8% от дневната норма йод.

Селен
Около 90% от хормоните, отделяни от щитовидната жлеза, се състоят от Т4, който се трансформира в дейния хормон Т3. Това се дължи на ензимите, подвластни от селена. В същото време селенът може както да задейства хормона в Т3, по този начин и да го деактивира назад към Т4. Ето за какво селенът е толкоз значим за регулирането на хормоните на щитовидната жлеза. Едно яйце ще обезпечи на тялото ви 16 микрограма селен, което е 29% от целесъобразната дневна доза.

Както знаете, стресът кара щитовидната жлеза да работи погрешно. Лечението с яйца е необикновен, само че ефикасен метод за превъзмогване на неразположенията.

Имайте поради също, че този орган е в комплицирана връзка с други жлези и биохимични процеси. Неравновесието във всяка част на системата може да засегне цялата система. Следователно лекуването би трябвало да се приспособява към съответна причина.

Вижте още: Прибиране на чесъна в вярното време – значимо за съхранението му

Ако щитовидната жлеза не работи вярно, приемането на йод или други хранителни субстанции може да не помогне въобще или даже да изостри казуса. Говорете с вашия ендокринолог, с цел да получите вярната диагноза, преди да се лекувате с храна или добавки.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР